Λαμπρότητα και ευσέβεια για τον πολιούχο του Γαζίου – Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις

Petite Perle 300×250

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ως και την τελευταία στιγμή στην Ενορία Γαζίου για να είναι όλα έτοιμα για την γιορτή του αγαπημένου Αγίου, του πολιούχου του Γαζίου, του Αγίου Νικολάου.

Αργά χθες το βράδυ ακόμα όλοι οι συντελεστές του ναού ήταν επί ποδός προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει και όπως προβλέπει το τυπικό της Εκκλησίας. Εκτός πάντως από το γεγονός ότι αύριο είναι αργία για το Γάζι, όπως επεσήμανε στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο εφημέριος της Ενορίας Γαζίου π. Ευάγγελος Παπουτσάκης   ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι αγαπητός στους Γαζανούς και όχι μόνον, καθώς είναι ένας ναός που εξαιτίας και της θέσης του στην είσοδο της πόλης εξυπηρετεί τους ανθρώπους για τα μυστήρια που επιθυμούν να τελέσουν.

Θα λέγαμε ότι είναι ένας ναός δημοφιλής, σπάνιο φαινόμενο για κοιμητηριακό  ναό. Όσον αφορά στον εορτασμό του πολιούχου του Γαζίου αναμένεται λαμπρός καθώς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών, ο κλήρος και ο λαός ενώ όπως κάθε χρόνο την εικόνα θα συνοδεύσουν νέοι με παραδοσιακές στολές ενώ θα εκπροσωπηθούν η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα με ανθρώπους από τα τοπικά τμήματα τους.

 

Από την Ενορία Γαζίου στην οποία υπάγεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των τελετών για την Πανήγυρη του ναού.

Οι θρησκευτικές τελετές θα ξεκινήσουν σήμερα παραμονή και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης ενώ  το πρωί της ίδιας μέρας θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου, την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η φωτογραφία είναι από προηγούμενο εορτασμό

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ