Πολικές θερμοκρασίες στη Σιβηρία στους -58°C τα θερμόμετρα!

Petite Perle 300×250

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως η θερμοκρασία στη Σιβηρία μπορεί να πέσει και στους -63 βαθμούς.Πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται στη Ρωσία, με τα θερμόμετρα στη Σιβηρία να έχουν πέσει στους -58 βαθμούς Κελσίου.

Στο Γιακούτσκ, μία από τις πιο κρύες πόλεις του κόσμου η οποία βρίσκεται 5.000 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Μόσχα, θα πάντα έχουν καλυφθεί από παγωμένα σύννεφα και μία πυκνή ομίχλη.

Στους -60 η θερμοκρασία στη Σιβηρία! - Newsbeast

«Ήταν ειδικά στο Γιακούτσκ για να βιώσω αυτόν τον καιρό. Είμαι τυχερός καθώς τον Δεκέμβριο δεν επικρατούν, συνήθως, τέτοιες συνθήκες» σημείωσε στο Reuters ένας άνδρας, ο σκούφος και το μπουφάν του οποίου είχαν καλυφθεί από χιόνια.

«Δεν κρυώνω πολύ καθώς προετοιμάστηκα σωστά» είπε ο ίδιος. «Αν δεν φοράς τα σωστά ρούχα, παγώνεις σε λεπτά».

Το κασκόλ του πάγωσε πολύ γρήγορα, ενώ η μπαταρία του κινητού του έπεσε σε λίγα λεπτά. Φορούσε δύο ζευγάρια γάντια και πολλές, πολλές στρώσεις ρούχων.

Η θερμοκρασία σε περιοχές της Δημοκρατία της Σάχα, μία πελώρια περιοχή – λίγο μικρότερη από την Ινδία – που εντοπίζεται στα βορειοανατολικά της Σιβηρίας, έφτασε στους -55 βαθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Οϊμιάκον, τα θερμόμετρα έδειξαν και -58 βαθμούς, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μπορεί να πέσουν ακόμα και στους -63°C, δεδομένης της υγρασίας και των ανέμων.

«Κάνει πολύ κρύο. Πρέπει να έχεις την κατάλληλη ποιότητα ρούχων και όλα θα πάνε καλά. Το κυριότερο είναι να κινείσαι για να κυκλοφορεί το αίμα» σημείωσε κάτοικος του Γιακούτσκ.

 

πηγή: www.reader.gr

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ