Βόλος: Ξεκίνησε η εισαγγελική παρέμβαση για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες

Petite Perle 300×250

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Βόλου σχετικά με τα ζωντανά ζώα, πρόβατα και πόνυ συγκεκριμένα, που τοποθετήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται πως για τις φάτνες με τα αληθινά ζωά στον Βόλο, τα οποία τοποθέτησε ο δήμος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Χριστούγεννα, είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση τόσο ο Κτηνιατρικός Σύλλογος όσο και φιλοζωϊκές οργανώσεις.

Όπως σημειώνουν, οι πράξεις  του Δήμου Βόλου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία αλλά και πολλές φορές με ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού της χώρας μας και του αξιακού μας συστήματος.

Ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Παύλος Σταμόπουλος  τόνισε πως τα «ζώα δεν είναι δημόσιο θέαμα για τον στολισμό της πόλης, οι ζωντανές ψυχές δεν είναι μέρος ενός θεάματος και θα απαιτούμε να τηρηθεί ο Νόμος άμεσα και από την αστυνομία και από την εισαγγελία , χωρίς καμία  καθυστέρηση. Η κακοποίηση ζώων είναι κακούργημα».

Φάτνες με αληθινά ζώα στον Βόλο: Τι λέει ο δήμος

Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

 

πηγή: www.reader.gr

 

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ