«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» – Συνθήματα για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Το απόγευμα το συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

15 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του πρώην ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια και πορείες για τη μνήμη του Αλέξη.

Στο Ηράκλειο από το πρωί έχουν κάνει την εμφάνισή τους συνθήματα για την φριχτή δολοφονία του 15χρονου.

«Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτές οι ημέρες είναι του Αλέξη», γράφουν στον τοίχο του Καπετανάκειου σχολείου ενώ σε άλλο σημείο αναγράφεται το σύνθημα «Α. Γρηγορόπουλος, πάντα παρών. Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

grhgoropoylos1

Η πορεία στο Ηράκλειο έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας.

grhgoropoylos

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη

Η μοιραία συνάντηση δράστη και θύματος έγινε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Όλα ξεκίνησαν όταν η παρέα του 15χρονου μαθητή ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση με τους δύο ειδικούς φρουρούς που περιπολούσαν στο σημείο.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συνάδελφός του, Βασίλης Σαραλιώτης, διατάχθηκαν να αποσυρθούν από τον τόπο του επεισοδίου. Προς στιγμήν υπάκουσαν στις εντολές των προϊσταμένων τους, αλλά λίγο μετά επανήλθαν πεζή στην οδό Τζαβέλα, όπου ήταν η παρέα των νεαρών.

grhgoropoulos

Η σφαίρα που βγήκε από το όπλο του ειδικού φρουρού ήταν αρκετή, για να κόψει το νήμα της ζωής του Αλέξη.

«Ρε 'σεις, με χτυπήσανε». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του 15χρονου μαθητή, ενώ όσοι ήταν κοντά του φώναζαν «Ασθενοφόρο».

Όσο ο Αλέξης ήταν πεσμένος στο έδαφος, άρχισε να μαζεύεται πλήθος. Κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το παιδί είναι νεκρό, μέχρι τη στιγμή που κάποιος σήκωσε τη μπλούζα του και είδε την τρύπα στο σημείο της καρδιάς.

Ο Αλέξης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ο οποίος, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, ήταν ακαριαίος, καθώς η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

πηγή:cretapost.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ