Κινητοποίηση των αγροτών σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης – Ζητούν ενίσχυση για τη φετινή ακαρπία στις ελιές

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Αστερουσίων πραγματοποιούν σήμερα κινητοποίηση, στις 11 π.μ, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης:

"Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλους τους ελαιοπαραγωγούς και αγρότεςτην Πέμπτη 7/12 στις 11:00πμ στην περιφέρεια και σε συντονισμό με τους αγρότες ελαιοπαραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω την ακαρπίας της φετινής παραγωγή.
Το κουτσούρεμα των επιδοτήσεων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, η αύξηση στα καύσιμα, η αύξηση στα είδη διαβίωσης μας έχουν κάνει να ασφυκτιούμε. Η όποια αύξηση της τιμής παραγωγού στο λάδι δεν έχει για εμάς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα αφού η παραγωγή είναι στα ταρταρα! Χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.

Διεκδικούμε :
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα
Αντίστοιχη ενίσχυσή των συναδέλφων αμπελοπαραγωγών που και αυτοί φέτος δεν είχαν παραγωγή
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Μείωση του κόστους παραγωγής, το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Μείωση του ενεργειακού κόστους που έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού. Επιδότηση των παραγωγών για τις θαλασσιες μεταφορές.

Στελέχωση των δομών υγείας στην ύπαιθρο με το ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στελέχωση του ΕΚΑΒ και ενίσχυση του αναγκαίου εξοπλισμού. Να μην κλείσουν υπηρεσίες ΕΛΤΑ, υποκαταστήματα τραπεζών κ.α."

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ