Η επιστολή του Ν. Αντωνακάκη στον Υπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Βούτση

Ν.Αντωνακακης: ”Οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Ηρακλείου είναι ένας χώρος άθλησης δεν είναι διαδρομές εξυπηρέτησης”

Petite Perle 300×250

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ενασχόληση των νέων παιδιών με τον Αθλητισμό έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη σωματική τους υγεία, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους. Παράλληλα αποτελεί ένα δυνατό όπλο αποτροπής της μάστιγας των ναρκωτικών και των διαφόρων εξαρτήσεων και της βίας και της εγκληματικότητας.

Σημαντική συμβολή στα παραπάνω έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία ανεξαρτήτως αθλήματος που προσελκύουν και μπολιάζουν τα νέα παιδιά στον Αθλητισμό.

Στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Ηρακλείου, μία αθλητική εγκατάσταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, φιλοξενούνται 11 σωματεία. Ο χρόνος χρήσης των διαδρομών του Κολυμβητηρίου από τα σωματεία εξαρτάται κάθε χρόνο από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι αθλητές του κάθε σωματείου σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ). Η Ομοσπονδία έχει επίσημα κοινοποιήσει τα κριτήρια κατανομής των διαδρομών για να χρησιμοποιούνται από τα κολυμβητήρια είτε ανήκουν στη ΓΓΑ είτε αποτελούν δημοτική εγκατάσταση.

Στην περίπτωση του ΕΑΚ Ηρακλείου και κατόπιν σύστασης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού από το 2020 η διοίκηση του ΕΑΚ απαλλάσσεται από την ευθύνη των κατανομών και περιορίζεται απλώς στην αποδοχή ή μη αυτών που θα κατατίθενται από την ΠΕΚΥΚ που αποτελεί όργανο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σύσταση δεν έχει κοινοποιηθεί στα σωματεία αλλά έχει απλώς αναφερθεί σε αυτά προφορικώς από τη Διοίκηση του ΕΑΚ ενώ η ΠΕΚΥΚ από την πλευρά της οφείλει να βγάζει την βαθμολογία σύμφωνα με τα κριτήρια της ΚΟΕ. Δυστυχώς στην περίπτωση του Ηρακλείου ο τρόπος κατανομής δεν έχει γίνει με αυτό τον τρόπο και για το ζήτημα έχουν γίνει επανειλημμένες ενστάσεις από σωματεία που θίγονται. Η ΠΕΚΥΚ, που απαρτίζεται από μέλη των σωματείων που ωφελούνται από την κατανομή, δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ορθότητα, από πλευράς της, της διαδικασίας και διατηρεί την κατανομή όπως την αποφάσισε. Το ΕΑΚΗ, 3 μήνες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, παρόλο που απο τα τελετή Αυγούστου έχει δεχθεί πολλαπλές ενστάσεις  ζητώντας να ελεγχθεί η ορθότητα της διαδικασίας αυτής, έχει αποδεχθεί την κατανομή και δίνει την απάντηση  ότι τώρα δεν μπορεί να αλλάξει. 

Κύριε Υπουργέ,

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε Περιφερειακή Επιτροπή να προτείνει τροποποιήσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας. Τροποποιήσεις, όμως, που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ εγκρίνει ή απορρίπτει. Τροποποιήσεις οι οποίες ποτέ δεν έχουν κοινοποιηθεί  εγγράφως στα σωματεία τα οποία και ενημερωνόμαστε μόνο προφορικώς για τις προτάσεις της ΠΕΚΥΚ και δεν γνωρίζουν αν  αυτές έχουν εγκριθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Ηρακλείου είναι ένας χώρος άθλησης δεν είναι διαδρομές εξυπηρέτησης.

Θα παρακαλούσαμε να αναλάβετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσουν όλα τα παραπάνω.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ