Μακάβριο λάθος σε νοσοκομείο – Οικογένεια αποτέφρωσε… άγνωστο

Petite Perle 300×250

Μια οικογένεια στην Ουαλία αποτέφρωσε τη σορό ενός αγνώστου, αφού το προσωπικό του νοσοκομείου τους έδωσε λάθος νεκρό.

Οι προϊστάμενοι υγείας δήλωσαν πως το μακάβριο μπέρδεμα οφείλεται «ανθρώπινο λάθος» στο νεκροτομείο νοσοκομείου στη Νότια Ουαλία, το οποίο άφησε μια θλιμμένη οικογένεια σε σοκ.

Η σορός περισυλλέχθηκε από το νεκροτομείο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Grange στο Cwmbran στη Νότια Ουαλία και τελέστηκε κηδεία στο κρεματόριο Sirhowy Valley.

Το υγειονομικό συμβούλιο ανακάλυψε αργότερα το μπέρδεμα και έπρεπε να ενημερώσει την οικογένεια. Στη συνέχεια, η οικογένεια του νεκρού έπρεπε να πραγματοποιήσει μια δεύτερη κηδεία δύο εβδομάδες αργότερα.

Έκαναν δύο κηδείες μέσα σε 15 ημέρες

Το άτομο που αποτεφρώθηκε λανθασμένα δεν είχε γνωστούς εν ζωή συγγενείς σύμφωνα με το Συμβούλιο Υγείας του Πανεπιστημίου Aneurin Bevan στη Νότια Ουαλία.

Ο διευθύνων σύμβουλός του Nicola Prygodzicz συναντήθηκε με την οικογένεια που πέρασε από τη δοκιμασία της πραγματοποίησης δύο κηδειών σε ένα δεκαπενθήμερο. «Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι για αυτό που συνέβη στην οικογένεια σας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό. Δεν μπορούμε να πούμε ή να κάνουμε κάτι, που θα μπορούσαν να το διορθώσουν. Λυπούμαστε βαθιά και οι σκέψεις μας και η πλήρης υποστήριξή μας παραμένουν στην οικογένεια» σημείωσε.

Όπως γίνεται αντιληπτό το κόστος της δεύτερης κηδείας καλύπτεται από το υγειονομικό συμβούλιο. Ο Prygodzicz πρόσθεσε: «Θα θέλαμε επίσης να καθησυχάσουμε το κοινό ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση. Εντοπίσαμε αυτό το λάθος μέσω των δικών μας διαδικασιών και μετά από μια πρώτη αναθεώρηση είμαστε βέβαιοι ότι αυτό οφείλεται σε μεμονωμένο ανθρώπινο λάθος».

enikos.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ