Η θέση της Κ.Ο.Ε. για την κατανομή διαδρομών κολύμβησης

Petite Perle 300×250

Αναφορικά με την από 8.12.2023 ανοικτή επιστολή του κ. Ν. Αντωνακάκη προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση και σχετικά με την κατανομή διαδρομών κολύμβησης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Τον Σεπτέμβριο 2019, η απερχόμενη τότε διοίκηση του ΕΑΚΗ προχώρησε σε κατανομή των διαδρομών
κολύμβησης αγνοώντας πλήρως τις προτάσεις της ΠΕΚΥΚΡ, διαταράσσοντας την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου. Η επόμενη Διοίκηση υπό τον κ. Ζερβό, τον Φεβρουάριο του 2020 έκανε δεκτές τις προτάσεις της ΠΕΚΥΚΡ/ΚΟΕ και προχώρησε σε ανακατανομή των διαδρομών κολύμβησης στα σωματεία. Έκτοτε, η συνεργασία της ΠΕΚΥΚΡ με την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ είναι άριστη και από κοινού αναζητούμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης & Υδατοσφαίρισης Κρήτης –Ρόδου είναι όργανο της ΚΟΕ και απαρτίζεται από 17 μέλη, τα 16 των οποίων είναι άτομα που έχουν προταθεί από 16 σωματεία του υγρού στίβου της Κρήτης και Ρόδου που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση της ΚΟΕ. Τα μέλη της ΠΕΚΥΚΡ δεν συμμετέχουν στο όργανο για να εκφράζουν/προασπίζουν τα «θέλω» των σωματείων τους αλλά για να προάγουν τα αθλήματα του υγρού στίβου στην Περιφέρειά μας. Οι αποφάσεις της ολομέλειας της ΠΕΚΥΚΡ, όπως καταγράφονται στα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων της, στέλνονται για έγκριση στην ΚΟΕ.

Ο τρόπος κατανομής διαδρομών κολύμβησης στα κολυμβητικά σωματεία που κάνουν χρήση των
εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ για την περίοδο 2023-2024, είναι εφαρμογή αποφάσεων της ΠΕΚΥΚΡ που έχουν εγκριθεί από την ΚΟΕ. Ο τρόπος κατανομής, δεν διαφέρει από αυτόν της προηγούμενης περιόδου 2022-2023 και απηχεί σήμερα τη θέση των δέκα από τα έντεκα κολυμβητικών σωματείων.

Επομένως, οι συστάσεις κατανομής που υιοθέτει στην επιστολή του ο κ. Αντωνακάκης δεν απηχούν την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων που φιλοξενούνται στο Εθνικό κολυμβητήριο. Η ΚΟΕ επανειλημμένα, όποτε της έχει ζητηθεί, έχει δώσει διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και ουδέποτε εφαρμόστηκε κάποια απόφαση της ΠΕΚΥΚΡ, χωρίς την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΠΕΚΥΚΡ λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό της ΚΟΕ, εισηγείται τις προτάσεις κατανομής στο ΕΑΚΗ και η Διοικούσα Επιτροπή του αποφασίζει. Γνώμονας των προτάσεων/αποφάσεων της ΠΕΚΥΚΡ είναι η συνύπαρξη και η ανάπτυξη όλων των σωματείων της πισίνας του Ηρακλείου.

Ενημερωτικά να πούμε ότι η Περιφέρειά μας στο πρόσφατο Παμπεριφερεακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης τον προηγούμενο μήνα ανακηρύχθηκε 1η μεταξύ των Περιφερειών της χώρας και κολυμβητές /κολυμβήτριες της μεγάλης πλειοψηφίας των σωματείων του Ηρακλείου είναι μέλη των προεθνικών και εθνικών μας ομάδων κολύμβησης, μαραθώνιας κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.

Να συμφωνήσουμε με τον κ. Αντωνακάκη ότι οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Ηρακλείου είναι ένας χώρος άθλησης δεν είναι διαδρομές εξυπηρέτησης. Δεν θα πρέπει λοιπόν να ενστερνίζεται απόψεις που υπέρμετρα ευνοούν ένα σωματείο σε βάρος των άλλων. Θα μπορούσε αντί αυτού να πιέσει τον κ. Υπουργό στην κατεύθυνση της κατασκευής της εξαγγελθείσας νέας πισίνας 33μ, ανατολικά της υφιστάμενης, μιας πισίνας που τόσο χρειάζεται η πόλη μας.

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ