Ομιλία Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή για το Κτηματολόγιο

Petite Perle 300×250

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών συγκρότησης Εθνικού Κτηματολογίου υπογράμμισε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατά την τοποθέτησή στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής  Διακυβέρνησης.

«Συζητάμε ακόμα σήμερα για κάτι που  αποτελεί ανάγκη πολλών δεκαετιών. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει κτηματολόγιο, ας γίνουμε, έστω,  η τελευταία που θα αποκτήσει πάντως.Είναι και αυτό μια πρόοδος. Από το 1995 νομοθετούμε για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με πολύ αργά βήματα όπως αποδεικνύεται περισσότερο από 25 χρόνια μετά»,τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην αρχή της τοποθέτησής του.

Ο Βουλευτής Χανίων έκανε ακόμα ειδική αναφορά στη χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών στη διαδικασία κτηματογράφησης, φέρνοντας ως παράδειγμα τα Χανιά,όπου το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών είναι ακόμα κάτω από το 40%. «Με το σχέδιο νόμου επιταχύνονται οι διαδικασίες, μειώνεται η γραφειοκρατία και ενισχύεται σε προσωπικό η αρμόδια εταιρεία του δημοσίου. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να προχωρήσουμεεπιτέλους πιο γρήγορα και χωρίς την ταλαιπωρία των πολιτών», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην ομιλία του.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ