Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που δίνει ακόμη μάχη για τη ζωή του

Petite Perle 300×250

Οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά τη ρήψη ναυτικής φωτοβολίδας στα επεισόδια στου Ρέντη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως οι γιατροί είχαν καταφέρει να ελέγξουν την αιμορραγία στο τραύμα, ωστόσο τελικώς αποφασίστηκε ο ακρωτηριασμός.

Ειδικότερα, το μεσημέρι οι γιατροί έκαναν ένα συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή τη λύση, καθώς το πόδι του ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος λοίμωξης.

Από την πρώτη στιγμή, επισημαινόταν πως το τραύμα του 31χρονου ήταν ιδιαίτερα σοβαρό καθώς η φωτοβολίδα συνέχιζε να καίει στο πόδι του για ώρα, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο 31χρονος παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και επισημαίνεται πως δίνει μάχη για τη ζωή του, με τα επόμενα 24ώρα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.

Έρευνα για τους υπευθύνους

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών – μετά και τη σύλληψη του 18χρονου, που ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα – για τον εντοπισμό των καθοδηγητών των επεισοδίων και της επίθεσης στους αστυνομικούς.

Στο «κάδρο» των ερευνών έχουν μπει τέσσερα ή και περισσότερα άτομα, τα οποία φέρεται να κατεύθυναν τους υπόλοιπους χούλιγκαν, για να επιτεθούν στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 18χρονος, όπως σημείωσε ο δικηγόρος του, φέρεται να γνωρίζει τον «καθοδηγητή με το full face», αλλά ενδεχομένως να φοβάται να τον κατονομάσει καθώς μπορεί να υπάρξουν αντίποινα.

Από την πλευρά τους, οι γονείς του 18χρονου κατηγορούν για την επίθεση όσους καθοδήγησαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη. Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας του 18χρονου υποστηρίζει ότι κάποιοι τον απείλησαν, ενώ του έταξαν χρήματα για να πάρει την ευθύνη του τραυματισμού του αστυνομικού.

«Δεν τον έπιασαν το πρωί, τον έπιασαν το βράδυ, γιατί ο (…) πήγε και είπε αυτός το έκανε. Τον είδες; Ή βρήκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν. "Πάρ' το επάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά". Πού στον Κορυδαλλό;» ανέφερε ο πατέρας.

Η μητέρα του, παράλληλα, είπε: «Δεν λέω ότι είναι αθώος, αλλά έχουν μπλέξει οι μεγάλοι τους μικρούς. Έχουν μπλέξει οι μικροί και έχουν σωθεί οι μεγάλοι. Είναι συντετριμμένο και φοβισμένο. Ντρέπεται να δει τον πατέρα του. Του μίλησα, του είπα ό,τι είναι να το πει, να μην κλάψει άλλη μανούλα το παιδάκι της».

Ειδικότερα, στο σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς».

Ο 31χρονος αστυνομικός «παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

πηγή: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ