Σε ομηρία χιλιάδες κρητικοί αγρότες – Πάνω από 200.000 αγροτεμάχια του νησιού σε καθεστώς αμφισβήτησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Petite Perle 300×250

Σε ομηρία φαίνεται να βρίσκονται χιλιάδες αγρότες στην Κρήτη καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί έχει θέσει σε καθεστώς αμφισβήτησης πάνω από 200.000 αγροτεμάχια σε όλη την Κρήτη. Μόνο για την Ένωση Ηρακλείου με βάση τις ενεργοποιήσεις που κάνει η οργάνωση, στην "τσιμπίδα" του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν μπεί πάνω από 50.000 αγροτεμάχια τα οποία θα εξαιρεθούν από τις πληρωμές.

Έτσι μετά το "τσεκούρι" του Οκτωβρίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις ενισχύσεις των κρητικών παραγωγών και παρά τις διαβεβαιώσει του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα υπάρξουν διορθώσεις με την πληρωμη της εκκαθάρισης, στο παρα πέντε, ο Οργανισμός Πληρωμών εγείρει νέες αιτιάσεις, και όπως όλα δείχνουν χιλιάδες κρητικοί αγρότες θα μείνουν απλήρωτοι και στις γιορτές.

Για το σοβαρό αυτό θέμα η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης σπεύδει να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη το ερχόμενο Σάββατο στο Πολύκεντρο Προφήτη Ηλία. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Πρίαμος Ιερωνυμάκης πάλι ο ΟΠΕΚΕΠΕ πετάει το "μπαλάκι" για να κάνει τους ελέγχους στους ίδιους τους παραγωγούς, στο παρα πέντε μάλιστα των πληρωμών και ενόψει Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον ίδιο ζητάνε από τους αγρότες να κανουν χρήση εφαρμογών μέσω ίντερνετ για μία δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι οι ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ. "Πως ενας ηλικιωμένος αγρότης θα τραβήξει φωτογραφίες το αγροτεμάχιο του και θα τις ανεβάσει στην εφαρμογή", αναρωτιέται ο κ. Ιερωνυμάκης. "Και μετα θα έρθει πάλι να αμφισβητήσει την εγκυρότητα τους και θα αφαιρέσει τους παραγωγούς από την πληρωμή. Είναι δουλεία του ΟΠΕΚΕΠΕ" , συμπληρώνει το γνωστό αγροτικό στέλεχος.

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ