Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη – Βροχές και χιόνια

Petite Perle 300×250

Αλλάζει από το βράδυ του Σαββάτου το σκηνικό του καιρού στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη.

Το πρωί ο καιρός θα είναι πιο ήπιος ενώ πιο χειμερινό θα είναι το σκηνικό από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή. Για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Λέκκας προβλέπονται βροχές και χιόνια στις πολύ ορεινές περιοχές, χωρίς όμως να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

«Αυτό το κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει από σήμερα τον Ελλαδικό χώρο, εδώ θα επηρεαστούμε από το Σάββατο. Εμάς εδώ διατηρούνται ακόμα οι νότιοι άνεμοι, στα Χανιά το νότιο ρεύμα είναι ενισχυμένο κυρίως σε δυτικές περιοχές του νομού Χανίων και σε βόρειες περιοχές του Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ. Τα Χανιά προστατεύονται από τους ορεινούς όγκους. Οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι σε καλά επίπεδα και οι μέγιστες θα κυμανθούν από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στους 20 οι χαμηλότερες στις νότιες περιοχές. Οι νοτιάδες σήμερα εξασθενούν σημαντικά».

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου – Βροχές σε όλη την Κρήτη

Για το Σάββατο, προβλέπονται βροχές ενώ το κρύο θα είναι πιο αισθητό από το μεσημέρι και μετά.

«Το βόρειο ρεύμα θα συνοδεύει η ψυχρή αέρια μάζα και εμφανίζονται ξανά αυξημένες οι νεφώσεις, θα αρχίσουν οι βροχές, οι οποίες θα έχουν έναν χαρακτήρα πρόσκαιρα έντονο, αλλά θα είναι και πιο γενικευμένες. Θα τις δούμε να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο το νησί. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι, φτάνοντας στα βόρεια τα 5-6 μποφόρ και στα πελάγη θα είναι στα 7-8 μποφόρ και στα κεντρικά πελάγη ως και 9», είπε ο Χανιώτης μετεωρολόγος.

Κυριακή με χιόνια

Για την Κυριακή, προβλέπεται να συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, ήπιου όμως χαρακτήρα. Στα ορεινά από νωρίς το πρωί αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

«Εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από τα 1.500 μέτρα ικανή για να προκαλέσει μια αξιόλογη χιονόστρωση αλλά δεν αποκλείεται χιόνι να πέσει και σε υψόμετρο κοντά στα 1.200 μέτρα».

Σάββατο βράδυ και Κυριακή οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές, κοντά στα δεδομένα της εποχής, με τις μέγιστες για την Κυριακή να είναι κοντά στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές.

Βελτίωση του καιρού από Δευτέρα

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές το πρωί της Δευτέρας ενώ στην συνέχεια προβλέπεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

«Την Δευτέρα θα υπάρχει συννεφιά αλλά η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά και λογικά για την εποχή επίπεδα».

Οι πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν ήπιο καιρό, με τις θερμοκρασίες το βράδυ να είναι αρκετά χαμηλές.

zarpanews.gr

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ