Αλλάζουν …. όλα στο λιμανάκι της Παντάνασσας – Υπογραφή σύμβασης για νέο εξοπλισμό

Petite Perle 300×250

Αίσιο τέλος, στη λήξη της προθεσμίας είχε ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του εξοπλισμού του αλιευτικού καταφυγίου Παντάνασσας.

Το έργο επαναδημοπρατήθηκε πριν ένα μήνα και χωρίς παρατράγουδα έγιναν οι ανακηρύξεις των εργολάβων, αφού αυτή τη φορά οι ανάδοχοι συμμετείχαν κανονικά στο διαγωνισμό. Πριν ένα χρόνο ο ίδιος διαγωνισμός είχε κριθεί άγονος αφού καμία εταιρεία δεν πλειοδότησε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη έχουν υπογραφεί και οι πρώτες συμβάσεις και αναμένεται η προμήθεια των υλικών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια εξοπλισμού για τη χερσαία ζώνη του λιμένα της Παντάνασσας του Αλιευτικού Καταφύγιου Ροδιάς σε αντικατάσταση του υφιστάμενου ήτοι η αντικατάσταση των κιβώτιων παροχής ρεύματος και ύδατος (pillars), η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων μετά των ιστών και των αναγκαίων καλυμμάτων φρεατίων, η εγκατάσταση έξυπνων ηλιακών infokiosk και η αντικατάσταση της εσχάρας (γλίστρας) καθέλκυσης / ανέλκυσης σκαφών.

Το έργο είναι ύψους 150.000 ευρώ και η πηγή χρηματοδότησης είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020» και εθνικοί πόρου μέσω του ΠΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών ήταν η 01/11/2023.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων έγινε στις 02/11/2023 και η ανακήρυξη των αναδόχων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το οποίο χρηματοδοτείται το έργο λήγει τέλος του χρόνου.

Όλοι οι πόροι που εξασφαλίστηκαν μέσω του προγράμματος leader Αλιείας 2014-2020 από τους ΟΤΑ της Κρή- της και διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, μεταξύ αυτών και του δήμου Μαλεβιζίου, έχουν συμβασιοποιηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας χρημάτων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ