Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες των πυροβολισμών στο Γκάζι – Φόβοι πως μπορεί να έχουν διαφύγει στην Αλβανία

Petite Perle 300×250

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των πυροβολισμών που έπεσαν, το Σάββατο (16/12), στο Γκάζι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων, που νοσηλεύονται στο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες φαίνεται πως ανήκουν σε γνωστή ομάδα μπράβων, που δραστηριοποιείται στο Γκάζι.

Παρ' όλα αυτά, το όχημά τους – το οποίο έχει μισθωθεί από εταιρεία leasing – δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, επομένως δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών, που κατάγονται από επιφανείς οικογένειες στα Μάλια της Κρήτης, έχουν διακομισθεί στο «Γεώργιος Γεννηματάς». Ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μιας και οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν την όρασή του. Μάλιστα, είναι πατέρας δύο παιδιών και – προ ολίγων ημερών – είχε παντρευτεί και με θρησκευτικό γάμο. Επισημαίνεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Η κατάθεση ενός από τους τραυματίες

Οι τραυματίες είναι ηλικίας 24, 28 και 33 ετών και, μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, καθώς είναι αδέλφια. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση του 28χρονου, δεν υπήρχε καν λογομαχία που να «προκαλέσει» τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου.

Πάντως, το Σάββατο (16/12), υπήρχαν κάποιες πληροφορίες – που δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη – ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα γνωρίζουν ήδη την ταυτότητα των δραστών και τους αναζητούν για να τους περάσουν χειροπέδες. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο, σε συνδυασμό με τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, λειτουργεί επιταχυντικά για την πρόοδο της έρευνας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το άτομο που πυροβόλησε, έριξε επτά σφαίρες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τέσσερις κάλυκες των 9 χιλιοστών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι οι δράστες να είναι άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας.

Αίσθηση προκαλεί ότι το άτομο που άνοιξε πυρ, πέτυχε και τους τρεις νεαρούς από την Κρήτη στο κεφάλι, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για ποινικό με εμπειρία στη χρήση όπλων.

ieidiseis.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ