Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-2: Πήραν ψυχωμένο βαθμό οι γηπεδούχοι

Petite Perle 300×250

Τρομερό «μπάσιμο» στην αναμέτρηση για την ΑΕΚ, με γκολ μόλις στα 89"! Ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπρούνο Ντουάρτε απομάκρυνε αρχικά, με τον Λιβάι να παίρνει το «ριμπάουντ» μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, να πιάνει το μοκονόμματο σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και στον Λιάβα και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η «Ένωση» έφτιαξε ακόμα δύο ευκαιρίες back-to-back, στο 3' και το 4', με τον Λιβάι να σπάει στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος σούταρε και στις δύο περιπτώσεις αρκετά ψηλά.

Και αφού οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν καλή στιγμή με αντεπίθεση στο 13' (την έτρεξε ο Γκατσίνοβιτς και την ολοκλήρωσε ο Μάνταλος), ήρθε και το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ, στο 14' με την γκολάρα του Ελίασον: Μετά από ωραίες προσποιήσεις, συνέκλινε προς τα μέσα και από το όριο της περιοχής έπιασε φαλτσαριστή πλασεδάρα στέλοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία!

Ο «δικέφαλος» όχι μόνο δεν άφηνε να φανούν οι οκτώ απουσίες του (όπως εξάλλου συνηθίζει), αλλά σχεδόν… σβηστά για τα δεδομένα της -έχοντας δημιουργήσει φυσικά αρκετές φάσεις- και χωρίς να πιάσει τα γνωστά επίπεδα έντασής του, έβαζε από νωρίς τις βάσεις για το «διπλό». Για μια ΑΕΚ που απείλησε και στο 24' με την ωραία κομπίνα Μάνταλου-Ζίνι σε εκτέλεση φάουλ.

Και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ μέσω του βασικού του τρόπου απειλής (στατικές φάσεις, εν προκειμένω κόρνερ) και αξιοποιώντας μια άτυχη στιγμή του αντιπάλου. Στο 34', λοιπόν, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ, ο Μλάντεν τσίμπησε την μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Μουκουντί να τον βρίσκει άθελά του και τον Ευάγγελο Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα. Την ευθυνη ανέλαβε ο Ζοάο Πέδρο που με εκτέλεση αλά Πανένκα έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα.

Ένα σκορ (1-2) που έμεινε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, αφού και το δυνατό σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 44' βρήκε πάνω στον Τορεχόν πριν καταλήξει στην εστία.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να απειλούν με στατικές φάσεις στα πρώτα λεπτά. Αργό το τέμπο, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται από τον Χουάνπι στο 53'.

Έκτοτε, η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, για να φτιάξει μαζεμένες ευκαιρίες με τα μακρινά σουτ του Γκατσίνοβιτς (57' και 61') και την κεφαλιά του Μοχαμάντι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου (59').
Ο Παναιτωλικός απάντησε στις ευκαιρίες στο 63' με τον Οικονόμου. Για να έρθει στο 65' η ισοφάριση. Ύστερα από γέμισμα του Λιάβα και σουτ του Πέδρο που κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Μπαλντασάρα που με σουτάρα από το ύψος της περιοχής (και αφού κόντραρε ελάχιστα στον Μουκουντί) κατέληξε στα δίχτυα.

H AEK προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ. Ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές, φέρνοντας στο φινάλε και τον Φαν Βέερτ μέσα. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, εκ νέου με τον Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο άσο να βρίσκει αέρα στο 77' από πλεονεκτικό σημείο και στο 83' να πιάνει γυριστό μετά από πολύ ωραία σκαφτή πάσα του Γιόνσον αλλά να βλέπει τον Καπίνο να πραγματοποιεί τρομερή επέμεβαση.

Η τελευταία φάση έφερε και φωνές από πλευράς ΑΕΚ, αφού ύστερα από γέμισμα, ο Βίντα έπεσε στο έδαφος. Από το ριπλέι φάνηκε να έχει δεχτεί κλωτσιά. Ο Ευάγγελος Μανούχος περίμενε ενημέρωση από τον VAR, Χρήστο Βεργέτη και αφού ενημερώθηκε, σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο ,Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν ,Λιάβας, Χουάνπι, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν ,Ζοάο Πέδρο, Φ. Ντουάρτε.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης ,Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι , Ελίασον, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς ,Γκαρσία, Ζίνι

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ