Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Καθηλωτικές εικόνες με «ποτάμια» λάβας

Petite Perle 300×250

Εξερράγη το ηφαίστειο στη νοτιοδυτική Ισλανδία μετά από εβδομάδες έντονης σεισμικής δραστηριότητας, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Φοβούμενες μια ισχυρή έκρηξη στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, οι αρχές εκκένωσαν τον περασμένο μήνα τους περίπου 4.000 κατοίκους της ψαροχώρας Γκρίνταβικ.

 

Το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας προειδοποίησε στον ιστότοπο του ότι «έχει ξεκινήσει μια έκρηξη βόρεια του Γκρίνταβικ από το Χάγκαφαλ».

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Καθηλωτικές εικόνες με «ποτάμια» λάβας - Ντόπιοι και τουρίστες κάνουν πικ νικ δίπλα στο ηφαίστειο

Η έκρηξη στον κρατήρα Sundhjuka φώτισε τον νυχτερινό ουρανό με εκτοξεύσεις μάγματος μετά από μια σειρά σεισμών που έπληξαν την περιοχή.

 

Είναι ορατή στις κάμερες διαδικτύου και φαίνεται να εντοπίζεται κοντά στο Hagafell, περίπου 3 χιλιόμετρα βόρεια του Γκρίνταβικ.

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal: Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες - 880 σεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας (vid) | Neakriti

Ελικόπτερο της ακτοφυλακής θα απογειωθεί σύντομα για να επιβεβαιώσει την ακριβή θέση και το μέγεθος της έκρηξης.

 

Η αστυνομία της Ισλανδίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Μια έκρηξη έχει αρχίσει. Ζητάμε από τον κόσμο να μην βρίσκεται μπροστά από τους ανταποκριτές και να μην πηγαίνει προς την κατεύθυνση της έκρηξης. Είναι σημαντικό οι δρόμοι να είναι όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμοι».

πηγή: www.ekriti.gr

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ