Ηράκλειο: Τρεις στο σκαμνί για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 37χρονο – Ποιοι και με τι κατηγορίες παραπέμπονται σε δίκη

Petite Perle 300×250
Πριν από λίγες ώρες, εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη η 39χρονη Κρητικιά εν διαστάσει σύζυγος του παθόντα, καθώς και δύο ακόμη άτομα: Πρόκειται για μια φίλη της βασικής κατηγορούμενης κι έναν οδηγό ταξί

Τρία άτομα παραπέμπονται να δικαστούν με κακουργηματικές κατηγορίες για την επίθεση με καυστικό υγρό που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2022, σε ξενοδοχείο, στο κέντρο του Ηρακλείου, με θύμα έναν 37χρονο Κρητικό.

Πριν από λίγες ώρες, εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη η 39χρονη Κρητικιά εν διαστάσει σύζυγος του παθόντα, καθώς και δύο ακόμη άτομα: Πρόκειται για μια φίλη της βασικής κατηγορούμενης κι έναν οδηγό ταξί.

Η 39χρονη παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο οδηγός ταξί και η φίλη της 39χρονης θα καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η κοπέλα φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον παθόντα το διάστημα που προηγήθηκε του επίμαχου συμβάντος, ενώ ο οδηγός ταξί φέρεται ως το άτομο που παρέλαβε την εν διαστάσει σύζυγο του παθόντος, λίγο μετά το περιστατικό και τη μετέφερε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, σε παραθαλάσσια τουριστική περιοχή, στις νότιες ακτές της Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι  στη δικαστική εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης "υιοθετήθηκε" τελικά η εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, εκτός από την 39χρονη γυναίκα -η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη από τα τέλη του προπερασμένου Οκτωβρίου- περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα: Πρόκειται για την κοπέλα-φιλικό πρόσωπο της 39χρονης, καθώς και τον οδηγό ταξί.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ανατολικής Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι θα δικαστούν είτε από το ΜΟΔ Ηρακλείου, είτε από το ΜΟΔ Λασιθίου (Νεάπολη).

Ο προσδιορισμός της δίκης (ημερομηνία και δικαστήριο) αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: neakriti.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ