Ηράκλειο- Νέα Υόρκη: "Δυο σχολεία δρόμος"

Petite Perle 300×250

Το Σάββατο 12-12-2023 έγινε η πρώτη ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα στο σχολείο μας το 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Saint Demetrios Greek American School of Astoria, New York, N.Y. (Ημερήσιο και Απογευματινό – Σαββατιανό Πρόγραμμα).

Η σύγχρονη τεχνολογία επέτρεψε ένα υπερατλαντικό ταξίδι συναισθημάτων, γνωριμίας, αλληλοκατανόησης ανάμεσα στους μικρούς μας μαθητές. Η διαδικτυακή επαφή ήταν η πρώτη προσπάθεια συνεργασίας των δυο σχολείων μας με στόχο να γίνεται ολοένα και πιο ζωντανή και παραγωγική.

Τα μικρά μας Ελληνάκια αναγνώρισαν την κοινή καταγωγή και τα στοιχεία εκείνα που καθορίζουν την συνύπαρξη των μικρών μας μαθητών σε δράσεις που καταργούν τις αποστάσεις και δρομολογούν μιαν άλλη αντίληψη για την ομογένεια.

Δεν είναι κάποιοι που ζουν μακριά μας ,αλλά είναι οι άνθρωποι μας που μπορεί να έφυγαν, αλλά δεν ξέχασαν. Ο άλλος τόπος είναι απλά μια κουκίδα σ έναν χάρτη που η διαχωριστική γραμμή εκμηδενίζεται αφού η αγάπη μπορεί να τρέχει με ταχύτητες ΑΛΗΘΙΝΟΥ φωτός, μηδενίζοντας αποστάσεις.

Η κοινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ήταν η αρχή ,αναμένονται και άλλες κοινές δράσεις με σκοπό να δείξουμε πως ο γενέθλιος τόπος πάντα ζει στις καρδιές των ανθρώπων αρκεί να γνωρίζουν κατά καιρούς την αφετηρία τους και να μάθουν να αγαπούν ό,τι τους δένει.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ