Βόλος-Παναθηναϊκός 0-3: Πέρασε εύκολα με Γερεμένγιεφ το τριφύλλι

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με πρωταγωνιστή τον Γερεμέγεφ ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να λύσει το "γόρδιο δεσμό" για το τριφύλλι, να σκοράρει δευτερόλεπτα ουσιαστικά με την είσοδο του στο ματς και με την παρουσία του από τη στιγμή που μπήκε στο ματς μέχρι το φινάλε να είναι καταλυτικός για τους πράσινους ώστα να κερδίσουν με 3-0 στο Βόλο.

Το τριφύλλι επέστρεψε έτσι στη νίκη μετά από δύο σερί ήττες και προσωρινά με 34 βαθμούς βρέθηκε στην κορυφή, δύο πάνω από τον ΠΑΟΚ και τρεις από ΑΕΚ και Ολυμπιακό που παίζουν την Πέμπτη. Μετά την επιστροφή στα τρίποντα κόντρα σε μια ομάδα που βρισκόταν σε καλή κατάσταση ο Παναθηναϊκός θα κάνει και ήρεμα Χριστούγεννα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο ματς και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο Βόλο να πάρει τη μπάλα στα πόδια του, να κάνει παιχνίδι και να κυκλοφορεί με άνεση τη μπάλα.

Το τριφύλλι ανέβηκε μετά το πρώτο 15, πήρε μέτρα προς την περιοχή του Βόλου, απείλησε και κατάφερε να φτιάξει φάσεις μπροστά από την εστία του Κότσιτς, όχι όμως και να σκοράρει.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 15' όταν ο Μλαντένοβιτς έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, ξεπέρασε τον Άλχο και έκανε το σουτ με τον Κόστιτς να απομακρύνει τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μαντσίνι έφυγε αρκετά έξω.

Στο 23' ο Παναθηναϊκός έφυγε ωραία στην αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Ιωαννίδη. Αυτός είδε στην άλλη άκρη τον Παλάσιος, του έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Μύγας κατάφερε να κάνει επαφή με τη μπάλα προ του Αργεντινού ο οποίος δεν μπόρεσε να την πετύχει και να την στείλει στα δίχτυα.

Μετά ήρθε η σημαντικότερη ευκαιρία ως εκείνο το σημείο, από πλευράς «πράσινων» και πάλι, στο 22'. Όταν ο Ιωαννίδης έφυγε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, έκανε την συρτή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον επερχόμενο Παλάσιος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σουτάρει πάνω στο βηματισμό, προ ανυπεράσπιστης εστίας!

Μέχρι και την ανάπαυλα, δε, οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στην τακτική των αντεπιθέσεων, παίζοντας παράλληλα καλή άμυνα και με διπλή ζώνη. Για να καταγράψουν την μοναδική τους αξιόλογη φάση στο 42ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μωραΐτη από εκτέλεση κόρνερ του Γκλάβτσιτς από δεξιά να περνάει άουτ.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός διατήρησε μια ανούσια υπεροχή, καταφέρνοντας να επισκεφτεί περισσότερες φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να βάλει «δύσκολα» στον Κόστιτς. Καθώς τα σουτ των Ιωαννίδη και Βιλένα στο 31' και στο 36' αντίστοιχα δεν ήταν καλά.

Με τον Έλληνα σέντερ φορ να «υπογράφει» και την δεύτερη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του, προκειμένου αυτή να προηγηθεί. Αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από ατομική ενέργεια του σχεδόν από τη μεσαία γραμμή, μπήκε από αριστερά στην περιοχή όμως σούταρε ψηλά και άστοχα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την διαφοροποίηση ότι ο Βιλένα πατούσε πιο πολύ περιοχή, ταυτόχρονα ο Μλαντένοβιτς συνέκλινε μέσα και ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερους παίκτες να επιτίθενται.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα και το παιχνίδι στο 0-0, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης, πέρασε τον Ιωαννίδη πίσω του και πήγε τον Μπερνάρ αριστερά, μετά την αποχώρηση του τραυματία Μαντσίνι, για να γίνει πιο απειλητικός.

Η δικαίωση ήρθε αρκετά γρήγορα και μέσα σε ένα δίλεπτο, ουσιαστικά όπου κρίθηκε και η υπόθεση νίκη για το «τριφύλλι». Καθώς ο Ιωαννίδης πέρασε μια φοβερή κάθετη πάσα στο χώρο για τον Γερεμέγεφ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα πέτυχε το 0-1 με ψύχραιμο πλασέ, στο 64'!

Ενώ στο 66ο λεπτό, από μια καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από δεξιά ο Αράο με δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-2!

Έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος του, ο Παναθηναϊκός έκανε στη συνέχεια αφενός σωστή διαχείριση του προβαδίσματός του, αφετέρου έφτασε και σε ένα τρίτο γκολ, στο 72'… Όταν από ωραία ενέργεια και σέντρα του Κώτσιρα, από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γερεμέγεφ ο οποίος με ένα απίθανο γυριστό σουτ έκανε το 0-3!

Μάλιστα, ο Σουηδός επιθετικός έφτασε μια ανάσα από το χατ-τρικ, στο 85ο λεπτό. Καθώς ο Παλάσιος έκλεψε από τον Ασλανίδη, μπήκε από δεξιά στην περιοχή του γύρισε την εκείνος πλάσαρε με τη μία αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε με το πόδι.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68' Κορνέτ), Μύγας (68' Κίτσος), Άλχο, Τσοκάνης (63' Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67' Ντέλετιτς), Γκαρσία, Μωραΐτης (74' Μπερτόλιο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ (82' Γεντβάι), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Πέρεθ (61' Ζέκα), Μπερνάρ (73' Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (62' Γερεμέγεφ), Παλάσιος, Βιλένα (82' Τσοκάι), Ιωαννίδης.

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ