ΟΦΗ-Άστερας Τρίπολης 0-2: Απογοητευτικοί για άλλο έναν αγώνα οι Κρητικοί

Petite Perle 300×250

Συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη ο ΟΦΗ έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες και πλέον βλέπει την εξάδα να απομακρύνεται ενώ ο ίδιος κινδυνεύει να μπει σε δύσκολα μονοπάτια. Με μια πολύ κακή εμφάνιση για 60 λεπτά, κατέρρευσε σε όλα τα επίπεδα μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ και το σίγουρο είναι πως ο Πέπε Μελ έχει μπροστά του πολύ δουλειά για να μετατρέψει τον ΟΦΗ σε μια κανονική ομάδα.

Ο Πέπε Μελ παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-3: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Λάρσον, Βούρος, Καρώ, Τοράρινσον με τους Γαγιέγος, Τοράλ και Νέιρα στον άξονα ενώ στην επίθεση έπαιζαν οι Αμπάντα, Μοσκέρα και Λουίζ Φελίπε. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τον ΟΦΗ με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη με τον Καρώ να παίρνει την θέση του Λαμπρόπουλου και τον Λουίζ Φελίπε εκείνη του Ντίκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να παίρνει τα ηνία και την κατοχή της μπάλας, τον Αστέρα Τρίπολης να επιχειρεί να πρεσάρει ψηλά φτάνοντας μέχρι και την περιοχή του Μπάουμαν. Oι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και δεν έγιναν απειλητικοί ενώ ο ΟΦΗ είχε πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Φελίπε, Μοσκέρα και Λάρσον δίχως ωστόσο αποτέλεσμα. Και αντί να γίνει το 1-0, σε μια αντεπίθεση του Αστέρα ήρθε το 0-1. Ο Καλτσάς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μιριτέλο βγήκε πρώτος στην μπάλα και με πλασέ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες.

Τα προβλήματα του ΟΦΗ, ανασταλτικά, ήταν εμφανή με τον Πέπε Μελ να έχει παρατάξει ένα ιδιαίτερα επιθετικό σχήμα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δίνουν χώρους, να παίζουν κλειστά και να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί μέσω αντεπιθέσεων. Ο ΟΦΗ πήγε στο ημίχρονο με το γκολ στην πλάτη του παρότι ήταν καλύτερος από τον Αστέρα Τρίπολης που με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι. Αντιθέτως στο πρώτο 45λεπτο έλειψε ξανά, αυτό που λείπει όλη την χρονιά από τον ΟΦΗ: Η ουσία και ο κυνισμός αφού εκείνος παρότι δημιούργησε φάσεις, δεν μπόρεσε να σκοράρει σε αντίθεση με τον Αστέρα που στην μοναδική φορά που απείλησε, πέτυχε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον ΟΦΗ που από ένα παιδικό λάθος του Γαγιέγος και ενώ ο Αστέρας ήταν ψηλά, πήγε να δώσει για τον Καρώ που δεν πρόλαβε την μπάλα με αποτέλεσμα ν' ανατρέψει τον Καλτσά. Ο Ματσούκας έδωσε το πέναλτι με τον Ρεγκίς να ευστοχεί και να κάνει το 0-2 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Μετά το δεύτερο γκολ του Αστέρα Τρίπολης, ο ΟΦΗ δεν είχε απάντηση στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων με τον Πέπε Μελ να περνάει στο παιχνίδι τον Μάρκο Μπάκιτς για να δώσει επιθετικότητα δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ είχε καταρρεύσει πνευματικά, αγωνιστικά μη έχοντας καθαρό μυαλό για να μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Μάταια περίμεναν όλοι μια αντίδραση που δεν βγήκε ποτέ με τον ΟΦΗ να είναι φλύαρος σε εκνευριστικό βαθμό που έβγαλε 30 ολόκληρα λεπτά δίχως καμία φάση προς την εστία του Γραμματικάκη.

Η πρώτη φάση του ΟΦΗ μετά από 50 ολόκληρα λεπτά χάθηκε στο 75′ με τον Γραμματικάκη να λέει όχι στην κοντινή προβολή του Φελίπε και τελικά γνώρισε μια επώδυνη ήττα που όχι μόνο τον κρατάει πίσω, βαθμολογικά αλλά τον βάζει βαθμολογικές περιπέτειες από τις οποίες πρέπει να βγει άμεσα.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον (59′ Μαρινάκης), Καρώ (67′ Λαμπρόπουλος), Βούρος, Τοράρινσον (72′ Ριέρα), Γκαγιέγκος, Νέιρα, Τοράλ, Αμπάντα, Μοσκέρα (60′ Μπάκιτς), Φελίπε

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Γκος (62′ Αλάγκμπε), Μουνάφο (86′ Βαλιέντε), Ρεγκίς (74′ Σίτο), Καλτσάς (87′ Καρμόνα), Ζουγλής (74′ Ντιαρά), Μιριτέλο

 

πηγή: www.gentikoule.gr

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ