Έτοιμος το Μάιο ο κόμβος Τζωράκη

Οι αιτίες που καθυστέρησαν την έναρξη

Petite Perle 300×250

Στο φουλ είναι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κόμβου Τζωράκη. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης αυτό θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες με την ημερομηνία να ορίζεται στις 7 Μαΐου του 2024.

Η έναρξη των εργασιών παρά το γεγονός ότι η σύμβαση υπεγράφη στις αρχές Ιουλίου καθυστέρησε για πολλούς λόγους και αυτές τελικά ξεκίνησαν αρχές Νοεμβρίου.

Μια αιτία καθυστέρησης για την έναρξη τέτοιων έργων συνήθως είναι οι εγκρίσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Στην περίπτωση του κόμβου Τζωράκη  η πρώτη έγκριση από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση δόθηκε σχετικά γρήγορα, περί τα τέλη Αυγούστου.  Η σχετική έγκριση για την εφαρμογή της σχετικής μελέτης από την Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου δόθηκε στις 08/09/2023.

Όμως το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αυτό.

Ο άλλος λόγος ήταν η καθυστέρηση της απόφασης για την απομάκρυνση του περιπτέρου, το οποίο βρισκόταν εντός της λωρίδας κίνησης των οχημάτων.

Παράλληλα απαιτήθηκε η εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου σε περιοχές πλησίον του κόμβου και ασφαλτόστρωση οδών για την επίτευξη του πλάτους κίνησης των οχημάτων.

Για να αναπληρωθεί ο χρόνος των τεσσάρων της καθυστέρησης ο ανάδοχος αιτήθηκε και έλαβε αντίστοιχη παράταση με την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου να ορίζεται η 7η Μάιου 2024.

Μαλεβιζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ