Έκαναν …. τα πάντα για να φέρουν τα Χριστούγεννα στο 1ο Δημοτικό Κρουσώνα (φωτογραφίες)

Γιορτή σαν παραμύθι και κάλαντα μετά μουσικής σε συνεργασία και με το 2ο Δημοτικό

Petite Perle 300×250

Μια μέρα δραστήρια και δημιουργική αποδείχθηκε η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα του σχολείου πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα.

Για την γιορτή σαν παραμύθι που έγινε στο σχολείο η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

"Γιορτή σαν παραμύθι!

Όμορφη και Χριστουγεννιάτικη η χθεσινή ημέρα στο σχολείο μας. Φωνές, χαμόγελα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια πλημμύρισαν τις αίθουσες και την αυλή.
Τα ξωτικά της Β´ τάξης με τις δασκάλες τους, όμως επεφύλαξαν στους συμμαθητές, στις συμμαθήτριες τους και στις δασκάλους τους, μια μεγάλη έκπληξη.
Ετοίμασαν μια μοναδική και ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.Τα Ξωτικά, οι τάρανδοι με το έλκηθρο και ο Άγιος Βασίλης καθισμένος δίπλα στο τζάκι μας μετέφεραν σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι.Τα υπέροχα σκηνικά και η πολύ ωραία διακόσμηση της αίθουσας της ενορίας μας, τα τραγούδια και οι χαρούμενοι διάλογοι, τα γέλια, αλλά και η ζεστασιά και η συγκίνηση, που ακολούθησαν , δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη παραμυθένια ατμόσφαιρα.
Στο τέλος, τα ξωτικά και ο Άγιος Βασίλης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αγγλική γλώσσα, με την εκπαιδευτικό κ. Βάσω.
Μαζί μας ήταν και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που πρόσφερε δώρα στα παιδιά.
Συγχαρητήρια στους μικρούς πρωταγωνιστές, ανερχόμενοι αστέρες, και στις δασκάλες τους κ. Κωνσταντίνα, κ.Ευηνα, κ. Βαγγελιώ και κ. Βάσω, αλλά και όλο το Σχολείο για την υπέροχη γιορτή! Ευχαριστούμε την ενορία μας για την παραχώρηση της αίθουσας.
Και του χρόνου!"

Η δεύτερη ανάρτηση αναφέρεται στα κάλαντα από τη Δ Τάξη:

"Στο τέλος της χθεσινής ημέρας, άλλη μια όμορφη έκπληξη στο σχολείο μας. Αυτή την φορά από την Δ´τάξη και την δασκάλα τους.

Την τελευταία ώρα, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ´ τάξης με την συνοδεία της λύρας του συμμαθητή τους Μιχάλη και της κιθάρας της δασκάλας τους κ. Μαρίας, πέρασαν από όλες τις τάξεις και είπαν τα κάλαντα στους/στις συμμαθητές/τριες τους. Όλα τα παιδιά σε κάθε τάξη συμμετείχαν στα κάλαντα και έτσι…., με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μουσική , γέλια και παιδικές φωνές τελείωσε αυτή η υπέροχη ημέρα, τελευταία πριν τις διακοπές, στο σχολείο μας.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!"

 

Συνεργασία και με το 2ο Δημοτικό 

Στην λήξη της η μέρα περιλάμβανε κάλαντα στο δρόμο σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Κρουσώνα:

"Να τα πούμε; Να τα πούμε;
Χθες, μετά την χριστουγεννιάτικη γιορτή, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ' τάξηςτου σχολείου μας με τους συμμαθητές/τριες τους από το 2ο Δημοτικό και με την συνοδεία του λαγούτου του κ Νίκου μας, είπαν τα κάλαντα σε όλες τις γειτονιές και τα σοκάκια της Κωμόπολης μας. Να τα πούμε, να τα πούμε φώναζαν δυνατά οι μικροί μαθητές και πάντα η απάντηση, πείτε τα , πείτε τα.
Όμορφες στιγμές και από τα δυο σχολεία.
Συγχαρητήρια, παιδιά μας , συγχαρητήρια κ. Νίκο!
Και του χρόνου!"

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ