Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε στην Καλαμάτα καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε, για άγνωστους ακόμα λόγους.
Ο 40χρονος επισμηναγός, κάτοικος της περιοχής, δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και συντρίβη μαζί με αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μάλιστα, στον χώρο του αεροδρομίου ήταν η σύζυγός του με τα δύο παιδιά, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση.
Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας
«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία.



