Κάρπαθος: Πέθανε ασθενής επειδή δεν άναβαν τα φώτα του αεροδρομίου

Petite Perle 300×250

Ένα ακόμα αδιανόητο περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα αυτήν τη φορά από την Κάρπαθο όπου ένας ασθενής κατέληξε λόγω καθυστέρησης στην αεροδιακομιδή του. Η αιτία όμως της καθυστέρησης είναι ότι δεν λειτουργούσαν τα φώτα του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, 63χρονος ασθενής από το χωριό Σπόα με ιστορικό υγείας, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού το μεσημέρι των Χριστουγέννων και εκεί, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπάθου αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του άνδρα με το ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

Ο γαμπρός του 63χρονου περιέγραψε την απίστευτη ταλαιπωρία του ασθενή, λέγοντας:

«Φεύγουμε εμείς από το νοσοκομείο για το αεροδρόμιο. Φθάνουμε στο αεροδρόμιο με το ασθενοφόρο. Ο πεθερός μου, ο συγχωρεμένος, ήταν μέσα. Τα φώτα για να σηκωθεί το αεροπλάνο από τη Ρόδο δεν άναβαν, του αεροδιαδρόμου. Δεν υπήρχε ίχνος φωτός πουθενά».

Ο άνδρας περίμενε σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον δύο ώρες ενώ κατά την αναμονή του ακόμα και το οξυγόνο και χρειάστηκε να αντικατασταθεί.

Στο νοσοκομείο Καρπάθου ο άνδρας έμεινε 5 με 6 ώρες, καθώς τόσο χρειάστηκε για να ανάψουν τελικά τα φώτα και να μπορέσει να γίνει η πτήση της αεροδιακομιδής του.

«Ο πεθερός μου μέσα στο ασθενοφόρο δύο – δυόμιση ώρες περίπου, στην πίστα του αεροδρομίου μέχρι που τελικά, γυρνάμε πάλι πίσω. Κατά την επιστροφή από τον αεροδιάδρομο προς το νοσοκομείο η κατάσταση του πεθερού μου επιδεινώθηκε».

Τον διασωληνώσανε μέσα στο ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ήταν τόσο ταλαιπωρημένος ο άνθρωπος που κατέληξε, δεν πρόλαβε να φτάσει στη Ρόδο», είπε ο γαμπρός του.

 

πηγή: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ