Ρίχνουν τα πάντα στις αποχετεύσεις στα χωριά του Μαλεβιζίου – Κίνδυνος για βιολογικό, καμπανάκι από τη ΔΕΥΑΜ

Από ποια χωριά εντοπίστηκαν απόβλητα

Petite Perle 300×250

Μια κατάσταση που δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΜ εκτός από την πόλη του

Γαζίου και στην ύπαιθρο εξαιτ ας της κακής τακτικής που έχουν ορισμένοι δημότες που απορρί- πτουν τα πάντα στις αποχετεύ- σεις.

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων των τοπικών κοινοτήτων Καλεσσών, Καβροχωρίου, Γωνιών, Μαράθου, Κρου- σώνα, Ροδιάς, Τυλίσσου, Κεραμουτσίου, Φόδελε, εντοπίστηκαν απόβλητα τυροκομείων, ελαιοτριβείων, και από καζάνια που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη λειτουργία των μονάδων.

Με έγγραφο του προς τις κοινότητες ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ, Γιώργος Κουγουμουτζάκης , ζητά να γίνει ενημέρωση των κατοίκων και να σταματήσει αυτή η τακτική.

Στη σχετική ενημέρωση σημειώνεται ότι «παρατηρήθηκε επιβάρυνση των εισερχόμενων αποβλήτων με ακατάλληλες ουσίες σε Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου το μήνα Δεκέμβριο με αποτέλεσμα τη δυσμενή λειτουργική κατάσταση των εγκαταστάσεων και την αδυναμία επίτευξης της προβλεπόμενης με βάση την κείμενη νομοθεσία εκροής.

Διευκρινίζεται ότι η ρίψη στο αποχετευτικό δίκτυο απόβλητων που δεν αποτελούν οικιακά λύματα (όπως απόβλητα τυροκομείων, ελαιοτριβείων, απόβλητα από καζάνια) απαγορεύεται από το νόμο και επιφέρει βαρύτατες κυρώσεις».

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ