Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός των συναδέλφων του Γιώργου Λυγγερίδη στο νεκροτομείο

Petite Perle 300×250

Ο 31χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, με τις σκηνές στο Γενικό Κρατικό Νικαίας να προκαλούν ρίγη συγκίνησης. Συνάδελφοι μπήκαν στο νεκροτομείο και έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο…

Ο ψυχολόγος που στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, λίγο μετά τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη. Με συναδέλφους του να μπαίνουν στο νεκροτομείο, να αγκαλιάζουν τη σορό του και να ψέλνουν τον εθνικό μας ύμνο.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικό ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» τόνισε στο Open, ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας – ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα ζήτω στη ζωή και ένα αθάνατος για το παλικάρι» σημείωσε.

«Οι συνάδελφοί του είχαν γίνει παιδιά για τους γονείς του Γιώργου. Όποιος δεν είχε βάρδια από τη διμοιρία του ήταν στο νοσοκομείο» υπογράμμισε.

Μετά τον θάνατο του νεαρού αστυνομικού αλλάζει το κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου που όπως ομολόγησε του πέταξε ναυτική φωτοβολίδα και μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Παράλληλα οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 40 άτομα με ίχνη πυρίτιδας στα χέρια. Όλα τα στοιχεία που έχουν βγει και τα βίντεο αναλύονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην κηδεία του αστυνομικού θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

newsit.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ