Οι διάσημοι που έφυγαν από τη ζωή το 2023

Petite Perle 300×250

Το 2023 φεύγει και δυστυχώς δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες και οι ξένοι αγαπημένοι καλλιτέχνες που πέθαναν τους προηγούμενους μήνες, προκαλώντας θλίψη όχι μόνο στους συγγενείς και φίλους τους, αλλά και στους πολυάριθμους θαυμαστές τους που τους ακολουθούσαν πιστά σε όλη τους την καριέρα.

Από τον Βασίλη Καρρά που πέθανε την παραμονή των Χριστουγέννων και την αγαπημένη Μαίρη Χρονοπούλου που έφυγε τον Νοέμβριο μέχρι τον «Τσάντλερ» Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια» και τη «βασίλισσα του rock 'n' roll» Τίνα Τέρνερ, που είχαν φύγει νωρίτερα μέσα στο 2023, ας δούμε όλους τους αγαπημένους καλλιτέχνες στους οποίους είπαμε το τελευταίο «αντίο» τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.

Βασίλης Καρράς

Βασίλης Καρράς
Βασίλης Καρράς | NDP

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 70 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, όπου έδινε μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη τη Δευτέρα (26/12) και η ταφή του έγινε την επόμενη ημέρα με χιλιάδες κόσμο να συνοδεύει τον Βασίλη Καρρά στην τελευταία του κατοικία.

Νίκος Φλωρινιώτης

Ο Νίκος Φλωρινιώτης
Νίκος Φλωρινιώτης | NDP PHOTO

Στις 19 Δεκεμβρίου πέθανε ο Νίκος Φλωρινιώτης σε ηλικία 39 ετών, μετά από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο μόλις έξι μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ σε δηλώσεις που είχε κάνει μέσα στον μήνα δεν είχε κρύψει την πίστη του ότι θα έβγαινε νικητής.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος

giorgos-mihalakopoulos
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του | NDP Photo

Σπύρος Φωκάς

spyros-fokas
Σπύρος Φωκάς | NDP

Στις 10 Νοεμβρίου πέθανε ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, Σπύρος Φωκάς, σε ηλικία 86 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ και το περασμένο καλοκαίρι χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που του προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην περιοχή της Κορίνθου.

Κάτια Νικολαΐδου

nikolaidou.jpg
Η Κάτια Νικολαΐδου. | NDP

Η Κάτια Νικολαΐδου πέθανε στις 8 Νοεμβρίου σε ηλικία 59 ετών ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Για το αν φοβόταν τον θάνατο, η ίδια είχε συγκινήσει σε συνέντευξή της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι τον θάνατο για τους ανθρώπους που αγαπώ, για τον εαυτό μου καθόλου. Και αύριο να έρθει είμαι τόσο χορτάτη και τυχερή».

Μάθιου Πέρι

Ο Μάθιου Πέρι
Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση | Rich Fury / ASSOCIATED PRESS

Στις 28 Οκτωβρίου ο αγαπημένος «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια» βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών, σοκάροντας το παγκόσμιο κοινό που τον λάτρεψε μέσα από το κλασικό sitcom των '90s. Ο θάνατός του οφείλεται σε «οξείες επιπτώσεις» της λήψης κεταμίνης, σύμφωνα με το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα.

Μαίρη Χρονοπούλου

Μαίρη Χρονοπούλου
Μαίρη Χρονοπούλου | NDP

Η μεγάλη σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Μαίρη Χρονοπούλου, πέθανε στις 6 Οκτωβρίου σε ηλικία 90 ετών μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε πέσει από σκαλιά στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και να διασωληνωθεί.

Λιζέτα Νικολάου

lizeta-nikolaoy
Λιζέτα Νικολάου | NDP

Η αγαπημένη τραγουδίστρια πέθανε στις 11 Αυγούστου σε ηλικία 72 ετών μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε λίγες ημέρες νωρίτερα. Η Λιζέτα Νικολάου είχε πέσει από σκάλα καταστήματος, χτυπώντας στο κεφάλι και η κατάστασή της είχε κριθεί από την πρώτη στιγμή κρίσιμη και με ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης.

Σινέντ Ο' Κόνορ

Sinead-O-Connor
Σινέντ Ο' Κόνορ | AP

Μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου πέθανε σε ηλικία 56 ετών η Σινέντ Ο' Κόνορ, η οποία έγινε παγκόσμια γνωστή σε όλο τον κόσμο το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο τραγούδι «Nothing Compares 2 U» του Prince. Ο θάνατός της ήρθε μόλις έναν χρόνο αφότου ο 17χρονος γιος της, Σέιν, αυτοκτόνησε τον Ιανουάριο του 2022.

Τόνι Μπένετ

Tony Bennett
Τόνι Μπένετ | Shutterstock

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Τόνι Μπένετ πέθανε στις 21 Ιουλίου σε ηλικία 96 ετών. Το 2016 ο τραγουδιστής της παραδοσιακής ποπ, της μουσικής ταινιών και της τζαζ με την εμβληματική καριέρα δεκαετιών είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ το 2016.

Γιάννης Φλωρινιώτης

giannis-floriniotis
Γιάννης Φλωρινιώτης | NDP

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης πέθανε στις 6 Ιουνίου σε ηλικία 76 ετών στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν από τις 31 Μαΐου με πνευμονικό εμφύσημα και κολπική μαρμαρυγή. Αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή καρδιάς.

Νόνικα Γαληνέα

nonika-galinea (2)
Νόνικα Γαληνέα | NDP

Η Νόνικα Γαληνέα πέθανε την Παρασκευή (02/06) σε ηλικία 85 ετών, λίγες ημέρες πριν τα γενέθλιά της, τα οποία ήταν στις 8 Ιουνίου. Τα τελευταία χρόνια η σπουδαία ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τίνα Τέρνερ

tina-turneR (4)
Η Τίνα Τέρνερ σε συναυλία της | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 24 Μαΐου σε ηλικία 83 ετών άφησε η «βασίλισσα του rock 'n' roll», Τίνα Τέρνερ, την τελευταία της πνοή. Η διάσημη τραγουδίστρια εξέπνευσε στο σπίτι της στην Ελβετία μετά από «μάχη» με μακροχρόνια ασθένεια.

Χάρι Μπελαφόντε

harry-belafonte
Χάρι Μπελαφόντε | AP Photo/Victoria Will

Ο Χάρι Μπελαφόντε πέθανε στις 25 Απριλίου στο σπίτι του στο Μανχάταν από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 96 ετών. Ο πρωτοπόρος για την εποχή του τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του στον χώρο του θεάματος τη δεκαετία του 1950 προτού κάνει στροφή στον ακτιβισμό και αφιερώσει τη ζωή του στη μάχη για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας.

Κατερίνα Χέλμη

katerina-helmi
Κατερίνα Χέλμη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κατερίνα Χέλμη πέθανε σε ηλικία 83 ετών στις 16 Απριλίου και την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η σκηνοθέτις, Πέτρα Τερζή, με ανάρτησή της στα social media όπου μεταξύ άλλων έγραψε: «Είχες Αξιοπρέπεια, ήθος, ευθύτητα, βαθια σκέψη, απέραντο ταλέντο, θα είσαι πάντα μέσα στη καρδιά μας στην πιο εκλεκτή θέση».

Νίκος Ξανθόπουλος

nikos-xanthopoulos
Νίκος Ξανθόπουλος | YouTube

Στις αρχές του 2023 και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου πέθανε σε ηλικία 89 ετών το αγαπημένο παιδί του λαού. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής αφού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Μία ημέρα πριν τον θάνατό του είχε αποσωληνωθεί, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 12 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ σε ηλικία 54 ετών. Σύμφωνα με την νεκροψία, η κόρη του θρυλικού Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε από απόφραξη του λεπτού εντέρου, η οποία προκλήθηκε από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, ενώ στον οργανισμό της βρέθηκαν και οπιοειδή.

 

πηγή: www.reader.gr

 

Lifestyle - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ