Ιαπωνία: Η στιγμή της σύγκρουσης του αεροσκάφους της Japan Airlines με το αεροσκάφος της ακτοφυλακής – Δείτε βίντεο

Petite Perle 300×250

Διασώθηκαν οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος – Αγνοούνται πέντε μέλη πληρώματος από το αεροσκάφος της ακτοφυλακής, ενώ ένα άτομο πρόλαβε και απομακρύνθηκε – Οι συνομιλίες με των πιλότων με τον πύργο ελέγχου στο μικροσκόπιο των ερευνητών

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, όταν ένα αεροσκάφος της Japan Airlines που εκτελούσε την πτήση 517 από το Χοκάιντο, τυλίχτυκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς λίγο μετά την προσγείωσή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιαπωνικού καναλιού NHK, το αεροσκάφος (πιθανότατα ήταν Airbus A350) συγκρούστηκε με ένα αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής αμέσως μετά την προσγείωσή του με συνέπεια να ακολουθήσει έκρηξη και να προκληθεί η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά, που εξαπλώθηκε και στον διάδρομο προσγείωσης.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τη στιγμή της σύγκρουσης :

 

Τα πλάνα από το αεροδρόμιο Haneda είναι συγκλονιστικά, με τον πυκνό μαύυρο καπνό να βγαίνει από τα παράθυρα του αεροσκάφους και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και την ενημέρωση της Japan Airlines, 379 άτομα, 367 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το φλεγόμενο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες. Την ιδια στιγμή, αγνοούνται πέντε μέλη πληρώματος του αεροπλάνο της ακτοφυλακής, ενώ ένα άτομο κατάφερε και απομακρύνθηκε.

Είναι άγνωστο πλέον αυτή τη στιγμή αν πρόκειται για λάθος από τον πύργο ελέγχου που έδωσε το «clear» για προσγείωση ή αν ξαφνικά το αεροπλάνο της ακτοφυλακής μπήκε στον διάδρομο προσγείωσης την ώρα που το αεροσκάφος της Japan Airlines προσγειωνόταν.

 

Η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του έλεγκτη εναέριας κυκλοφορίας με τον πιλότο του αεροπλάνου θα είναι αυτη που θα ρίξει φως στα αίτια της σύγκρουσης.

Επιπλέον θετικό είναι το γεγονός ότι διασώθηκαν επιβάτες και πληρώμα και έτσι ο κυβερνήτης του αεροπλάνου θα μπορέσει να δώσει και αυτός κατάθεση για το τι ακριβώς έγινε.

Προς το παρόν πάντως, όλες οι έρευνες στρέφονται προς τον πύργο ελέγχου και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που είχαν βάρδια τη συγκεκριμένη στιγμή σε μια προσπάθεια να φτάσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα στα αίτια της σύγκρουσης που  λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τεράστια τραγωδία.

πηγή:protothema.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ