Μήνυμα Μητσοτάκη για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και το έκτακτο βοήθημα

Petite Perle 300×250

Στα νέα τιμολόγια ρεύματος, που τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με νέα του ανάρτηση στο TikTok.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δημιουργία των 3+1 τιμολογίων ρεύματος, πράσινο, πορτοκαλί, μπλε και κίτρινο, «βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πλέον υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και «οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Μητσοτάκης: «Με έκτακτο βοήθημα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τη στήριξη της κυβέρνησης «στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια».

«Αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες ΙανουάριοΦεβρουάριο και Μάρτιο», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, συνέστησε στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ για να διαβάσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα νέα τιμολόγια.

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ