Έσπασε κάθε ρεκόρ ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στο Μαλεβίζι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Petite Perle 300×250

Κάθε ρεκόρ έσπασε η συμμετοχή, ο παλμός και ο ενθουσιασμός στον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων στο Μαλεβίζι. Τα νερά αγιάστηκαν με τη συμμετοχή του κλήρου, της αυτοδιοίκησης, των αρχών αλλά κυρίως του λαού που κατέκλυσε και τα οκτώ σημεία του Δήμου  Μαλεβιζίου όπου έγινε ο Αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού.

Πρωταγωνιστές οι κολυμβητές άνδρες, γυναίκες αλλά κυρίως παιδιά που τελικά ήταν όλοι νικητές στις καρδιές των ανθρώπων που τους χειροκρότησαν με την ψυχή τους. Ο καλός καιρός βοήθησε και φυσικά αυτοί που χάρηκαν περισσότερο τη διαδικασία ήταν τα παιδιά που από νηπιακή ακόμα ηλικία βρέθηκαν σε παραλίες και απόλαυσαν όσα συνέβαιναν .

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου για τον εορτασμό αναφέρει: "Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος του κόσμου που παρακολούθησε τις τελετές καθαγιασμού των υδάτων με αφορμή το Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν  σε Κρουσώνα, Αμμουδάρα, Παντάνασσα, Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Μαδέ, Παλαιόκαστρο και Φόδελε συμμετείχε πλήθος κόσμου ενώ δεκάδες ήταν και εκείνοι που τηρώντας το έθιμο βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό.

Οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Βαγγέλης Παρασύρης, Μαρίνα Βογιατζή, Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Γιάννης Βάμβουκας και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης, Κρουσώνα Κώστας Πιτσικάκης, Ροδιάς Γιάννης Ντουλάκης και Φόδελε Χαράλαμπος Παντερής συνεχάρησαν όσους έπιασαν το Σταυρό και τους έδωσαν ως αναμνηστικό ένα χρυσό σταυρό από το Δήμο Μαλεβιζίου".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πολλές και εντυπωσιακές λήψεις του φωτογράφου Γιώργου Κοτσιφού. 

Μπορείτε επίσης να δείτε όλα τα ρεπορτάζ που κατέγραψαν οι συνεργάτες της διαδικτυακής Φωνής του Μαλεβιζίου μεταβαίνοντας στα σημεία του αγιασμού των υδάτων.

Με επισημότητα ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Φόδελε

Έβγαλαν τον Σταυρό κι έκοψαν την πίτα στο Παλαιόκαστρο

"Βούλιαξε" το λιμανάκι της Παντάνασσας – Πάνω από 30 άτομα έπεσαν για το Σταυρό

Πλήθος κόσμου και κολυμβητών και τρεις νικητές στον αγιασμό στην Αμμουδάρα

Aγιασμός των υδάτων και στη δεξαμενή του Κρουσώνα 

Ένας …. βετεράνος και ο 8χρονος Νικόλας έβγαλαν τον Σταυρό στην Αγία Πελαγία

Με πολύ κόσμο και κολυμβητές αγιασμός στην Δυτική παραλία Λυγαριάς

Αγιασμός των υδάτων στην κρήνη της Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε

Μαλεβιζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ