Μυστήριο με τους θανάτους 10 ασθενών – Νοσοκόμα αντικαθιστούσε τα φάρμακα με νερό βρύσης

Petite Perle 300×250

Έως και 10 ασθενείς σε ένα νοσοκομείο του Όρεγκον μπορεί να πέθαναν αφού μια νοσοκόμα φέρεται να άλλαξε τη φαιντανύλη που λάμβαναν ενδοφλέβια, με νερό βρύσης, προκαλώντας μια έρευνα για κλοπή φαρμάκων.

Αξιωματούχοι στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Asante Rogue στο Medford λένε ότι ειδοποίησαν την αστυνομία στις αρχές του περασμένου μήνα καθώς πίστευαν ότι ένας πρώην υπάλληλος είχε κλέψει φάρμακα. Ορισμένες πηγές στο νοσοκομείο δήλωσαν στο NBC KOBI ότι εννέα άνθρωποι πέθαναν από λοιμώξεις, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι υπήρχαν 10 θάνατοι συνολικά

Πολλές πηγές ανέφεραν επίσης ότι η νοσοκόμα έκανε ένεση στους ασθενείς με μη αποστειρωμένο νερό βρύσης για να καλύψει την κατάχρηση της παροχής παυσίπονων φαρμάκων από το νοσοκομείο, δηλαδή τη φαιντανύλη. Η υποτιθέμενη ανταλλαγή επηρέαζε ασθενείς τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2022, σύμφωνα με τους Rogue Valley Times.

Οι θάνατοι μπορεί να οφείλονταν σε λοιμώξεις που προέκυψαν από την αντικατάσταση του παυσίπονου

Οικογένειες δύο ασθενών – του Samuel Allison, 36 ετών, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2022, και του Barry Samsten, 74 ετών, που πέθανε τον Ιούλιο – είπαν ότι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τους ενημέρωσαν ότι οι θάνατοι οφείλονταν σε λοιμώξεις που προέκυψαν από την αντικατάσταση του παυσίπονου με μη αποστειρωμένο νερό βρύσης, σύμφωνα με την έκθεση.

«Υπήρχε ανησυχία ότι αυτή η συμπεριφορά οδήγησε σε δυσμενή φροντίδα του ασθενούς, αν και ο βαθμός του αντίκτυπου σε αυτούς τους ασθενείς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μέντφορντ Τζεφ Κίρκπατρικ σε μια δήλωση. Ο Kirkpatrick αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν οι θάνατοι προήλθαν από κλοπή φαρμάκων ή αλλοίωση.

«Διερευνούμε εάν αυτή η συμπεριφορά οδήγησε σε δυσμενή φροντίδα του ασθενούς, που θα μπορούσε να είναι θάνατος, θα μπορούσε να είναι κάθε είδους άλλη μορφή ή πράγματα… Δεν γνωρίζουμε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα θανάτους», τόνισε.

Το αστυνομικό τμήμα είπε ότι έχει ειδοποιήσει τυχόν ασθενείς που επηρεάστηκαν. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να αναφέρουν πόσοι ακριβώς άνθρωποι έχουν πεθάνει ή επηρεάζονται.

«Ανησυχήσαμε όταν μάθαμε για αυτό το ζήτημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο. «Το αναφέραμε στις αρχές επιβολής του νόμου και συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους».

Η Υγειονομική Αρχή του Όρεγκον επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι διερευνούσε «εκθέσεις ότι τα περιστατικά οδήγησαν σε λοιμώξεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη που τραυμάτισαν σοβαρά και μπορεί να προκάλεσαν το θάνατο αρκετών ασθενών». Δεν είναι σαφές εάν έχουν γίνει συλλήψεις λόγω του περιστατικού.

πηγή:enikos.gr

ΔΑΦΕΡΜΟΣ 450×450
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ