Μείωση παρατάξεων και κυριών και μια νέα υπερεπιτροπή – Νέα αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Μια νέα αρχή με ότι αυτό σημαίνει για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.  Με κέφι για δουλειά, με αναπτερωμένες ελπίδες και προσδοκίες και ο στόχος πάντα το Μαλεβίζι, οι άνθρωποι και οι ανάγκες του.

Η αμηχανία της αρχής έκδηλη, στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το 2024, στην πρώτη συνεδρίαση με την παρούσα σύνθεση.

Της Μαρίας Καλλέργη

Όσον αφορά σε κάποιες δομικές διαφορές που έχει το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο από το προηγούμενο και οι οποίες δεν μπορούν να θεωρηθούν ευχάριστες αφορούν στην μείωση των παρατάξεων που συμμετέχουν καθώς από τρεις έγιναν δύο. Επίσης στη μείωση των γυναικών δημοτικών συμβούλων που από έξι έγιναν δύο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι «ευθύνες»  ανήκουν όχι στο Δήμο ή στις παρατάξεις αλλά στο εκλογικό σώμα, καθώς αυτήν την φορά δεν έδωσε την ευκαιρία στην παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξέλεξε μόνο γυναίκες.

Οι «παλιοί» πάντως του Δημοτικού Συμβουλίου σε «πηγαδάκια» έκαναν λόγο για την απώλεια της παράταξης  που αποτελούσε την «διαφορετική φωνή» αλλά και του Μιχάλη Χουστουλάκη του επικεφαλής της, ενός ανθρώπου ιδιαίτερα αγαπητού.

Στο έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου χθες θέση καταλάμβαναν δύο κυρίες, οι αντιδήμαρχοι Μαρίνα Βογιατζή και Χρύσα Παγκάλου Λυρώνη από την παράταξη της πλειοψηφίας. Η ίδια παράταξη στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο διέθετε τις δύο προαναφερόμενες καθώς και τη Νίκη Ζερβού , ενώ η αντιπολίτευση την Εύη Αποσοτολάκη και την Ειρήνη Αστρινάκη, ενώ με την αντιπολίτευση είχε εκλεγεί και η Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη η οποία είχε ανεξαρτητοποιηθεί στην έναρξη της θητείας της.

Και σε αυτήν την περίπτωση,  όπως τονίζεται από όλες τις πλευρές, την «ευθύνη» ανέλαβε το εκλογικό σώμα καθώς όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές είχαν πολλές και αξιόλογες γυναίκες υποψήφιες που όμως δεν ψηφίστηκαν. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Ειρήνη Αστρινάκη με την παράταξη της αντιπολίτευσης έφθασε μια ανάσα από την εκλογή της.

Μια ακόμα διαφοροποίηση στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση ήταν η εκλογή της δημοτικής επιτροπής της οποίας το έργο και οι αυξημένες αρμοδιότητες θα φανούν στην πορεία. Πάντως σε σχέση με αυτό κρατάμε το δεδομένο πως η  επιτροπή λειτουργεί για πρώτη φορά και ενσωματώνει την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η συγκρότηση πάντως της σοβαρής αυτής επιτροπής  με μυστική ψηφοφορία ανά παράταξη έδωσε την ευκαιρία στο Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα να αποδείξει ότι είχε δουλέψει πολύ για το εκτελεστικό σχήμα του Δήμου και είχε καταφέρει να κρατήσει σοβαρές  ισορροπίες  μεταξύ των στελεχών του αφού στην δημοτική επιτροπή εξελέγησαν οι δύο που δεν είχαν συμμετάσχει στο εκτελεστικό σχήμα, ο Τάσος Λιαδάκης και ο Μιχάλης Αλμπαντάκης.

Η ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο ήταν αναμενόμενη και μάλλον και επιβελημένη από τις συνθήκες, αφού η επιτροπή λειτουργεί για πρώτη φορά και έχει διευρυμένες και σοβαρές αρμοδιότητες.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ