Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα των Σερρών

Petite Perle 300×250

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με στημένα και συγκεκριμένα από κόρνερ, τα οποία δημιούργησαν και τις πρώτες φάσεις με τις κεφαλιές των Γκόζντανιτς και Μπεντακόρ για κάθε ομάδα. Από ένα κόρνερ προηγήθηκε και η ομάδα του Ράσταβατς στο 16′. Ο Μάντζης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Αρκάδες. Στο 24′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους, όταν ο Σουρλής αστόχησε από το ύψος του πέναλτι σε γύρισμα του Καρμόνα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο μία φορά στο υπόλοιπο του ημιχρόνου με το φάουλ του Μούργου να μπλοκάρει εύκολα ο Γραμματικάκης. Άλλη μία κεφαλιά του Μάντζη στο 45′ πέρασε άουτ και έτσι το 1-0 υπέρ του Αστέρα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός φρόντισε να φέρει το ματς στα ίσια νωρίς. Συγκεκριμένα, στο 56′ ο Άλεξιτς που πέρασε ως αλλαγή στην ανάπαυλα με κεφαλιά "ψαράκι" νίκησε τον Γραμματικάκη για το 1-1. Ο Αστέρας είχε τεράστια ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 63′ με τον Μάντζη να αστοχεί από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ντιαρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, βλέποντας πλέον τις πιθανότητες ανατροπής του σκορ να μειώνονται σημαντικά. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον Πανσερραϊκό να διατηρεί το σκορ πρόκρισης και την ομάδα της Τρίπολης να έχει προϋποθέσεις απειλής μόνο από κόρνερ, τα οποία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντανκερλούι (38′ Πηλέας), Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Μορέιρα (46′ Στάικος), Οικονόμου (79′ Μπέργκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (63′ Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46′ Άλεξιτς)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46′ Ζουγλής), Άλβαρες, Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής, Μάντζης (75′ Χριστόπουλος), Καλτσάς (46′ Ατιένθα)

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ