Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Petite Perle 300×250

Την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα, αλλά και την υιοθέτηση μέτρων «για την αντιμετώπιση των χρόνιων στρεβλώσεων στην αγορά» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη για τις νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες κατά της ακρίβειας.

Κατά την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός τόνισε πως η μάχη κατά της ακρίβειας «είναι μία μάχη διαρκής και αξιοποιούμε διαρκώς νέα εργαλεία πολιτικής μέχρι να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», τόνισε.

«Τα νέα μέτρα που θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης στοχεύουν να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν συσσωρευθεί εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά και έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών να πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης και αυτό δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό» τόνισε.

Όπως διευκρίνισε, «οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν πρωτίστως καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας πρωτίστως τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή. Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά».

Ειδική πρόνοια, σύμφωνα με όσα ανέφερε, «θα υπάρχει και για το βρεφικό γάλα όπου είναι παντελώς αδικαιολόγητο οι τιμές στην Ελλάδα να είναι ακριβότερες από ό,τι σε άλλες χώρες. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά για την Ευρώπη επίπεδα».

πηγή: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ