Επανιδρύουν τις Ομοσπονδίες των Αγροτών της Κρήτης – Τα ονόματα παλιών και νέων στελεχών που δηλώνουν παρόντες

Petite Perle 300×250

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την επανίδρυση των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε νομό της Κρήτης, με αρχή από το Ηράκλειο έδωσαν τα αγροτικά στελέχη, που με αφορμή τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα συγκεντρώθηκαν, εκ νέου χθες το βράδυ, στο Πολύκεντρο του  Προφήτη Ηλία.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Κεντρικός πυλώνας του εγχειρήματος φαίνεται να είναι οι νέοι αγρότες, που συμμετείχαν μαζικά στο κάλεσμα της Ομάδας Αμπελουργών Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, για τα "φλέγοντα" αγροτικά ζητήματα, από τα οποία εξαρτάται και το μέλλον των αγροτών του νησιού.

Με τους νέους παραγωγούς, λοιπόν να αποτελούν την "μαγιά" και να βγαίνουν μπροστά, συμμετέχοντας στην νέα Επιτροπή αγώνα των αγροτών της Κρήτης, για την διεκδίκηση της επιβίωσης και παραμονής τους στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών, η χθεσινή μάζωξη στον Προφήτη Ηλία, φαίνεται πως έθεσε τις βάσεις για την επανίδρυση των Αγροτικών Ομοσπονδιών, ως το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο που λείπει σήμερα αλλά μπορεί, όπως λένε, και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο και να ασκήσει πίεση στην εκάστοτε εξουσία.  

Οι κομμένες επιδοτήσεις και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις στην αμπελοκαλλιέργεια αποτελούν την "σημαία" των αγροτικών ζητημάτων, που θέτουν τα αγροτικά στελέχη σήμερα, για την επανίδρυση  καταρχάς  των Αγροτικών Συλλόγων σε επίπεδο δήμου. Προωθείται η δημιουργία οχτώ Αγροτικών Συλλόγων, ένα σε κάθε δήμο του νομού Ηρακλείου. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα αποτελέσουν  το "κύτταρο" για την επανίδρυση των Ομοσπονδιών. 

Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών που ξεκίνησε από χθες το βράδυ στον Προφήτη Ηλία την σύσταση της, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια μεγάλη "δεξαμενή" μιας νέας γενιάς αγροτικών στελεχών, μέσα από την οποία στην ουσία θα ξαναγεννηθεί το αγροτικό κίνημα στην Κρήτη. Ήδη στην ανοιχτή λίστα έχουν συμπεριληφθεί τα ονόματα πολλών νέων και παλιότερων στελεχών.

Ανάμεσα τους καταγράφονται οι Ζαχαριουδάκης Στέλιος, Μορφιανάκης Βασίλης Μάρκογλου Βαγγέλης, Τζορμπατζάκης Νίκος, Περογιαννάκης Γιώργος, Βουμβουλάκης Παναγιώτης, Μαραγκάκης Γιάννης, Δακανάλης Γιάννης Μαρτιμιανάκης Λευτέρης, Ξυδάκης Ηρακλής, Ανωγιανάκης Εμμανουήλ, Τσατσαράκης Εμμανουήλ, Φανιουδάκης Ιωαννης, Γενετάκης Βασίλης Φουντουλάκης Γιάννης Τζωρτζάκης Γιώργος, Καλονάκης Κωστής,Φραγκιαδάκης Στάθης, Κολυβάκης Γρηγόρης και Χατζάσκος Γιάννης. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομάδας Ομάδας Αμπελουργών Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρίαμος Ιερωνυμάκης πολύ σύντομά θα ανοίξει και η διαδικασία για την διεξαγωγή εκλογών και στην ομάδα με τον ίδιο να δηλώνει πάντα παρόν στο αγροτικό κίνημα από οποιαδήποτε θέση, όπως είπε.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ