Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα

Petite Perle 300×250

Nέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά αναμένεται αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με το Meteo.

Ειδικότερα, βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια σήμερα και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από το βράδυ έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Αύριο, Σάββατο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.
Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Παράλληλα, θα πνέουν ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο από απόψε και το κρύο θα είναι τσουχτερό με τις μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς. Αναμένεται παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής και οι εντάσεις των χιονοπτώσεων από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ