Α.Σ.Κ.Α. Ηράκλειο – Γ.Σ. Δωδεκάνησος: 38 -71 – Ελπιδοφόρα εμφάνιση παρά την ήττα

Petite Perle 300×250

Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ με αμαξίδιο επιτέλους ξεκίνησε και η ομάδα της πόλης μας, ο Α.Σ.Κ.Α. υποδέχτηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» ένα εκ των φαβορί για τη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, τη Δωδεκάνησο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Α.Σ.Κ.Α να πετυχαίνει δύο γρήγορα καλάθια, αλλά τη Δωδεκάνησο να αντεπιτίθεται αποτελεσματικά, πράγμα το οποίο έφερε την ομάδα της Ρόδου σε θέση οδηγού, με διψήφια διαφορά.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου η εικόνα του Α.Σ.Κ.Α ήταν βελτιωμένη, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Υπήρξαν αρκετά επιτυχημένα αμυντικά ριμπάουντ, καθώς και πληθώρα επιθετικών ενεργειών, οι οποίες όμως δεν έφεραν τους επιθυμητούς πόντους στην ομάδα του Ηρακλείου.

Στον αντίποδα, ήταν εμφανές ότι η Δωδεκάνησος διαθέτει έμπειρους και εύστοχους αθλητές, οι οποίοι δεν άφηναν καμία φάση χωρίς να δώσουν μάχη. Οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε και αύξησαν και άλλο τη διαφορά του σκορ. Στο τέλος του ημιχρόνου ο φωτεινός πίνακας έγραφε 12-34.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, ο Α.Σ.Κ.Α προσπαθούσε με τρόπο δημιουργικό να φτάσει στη μπασκέτα, πράγμα το οποίο πέτυχε ουκ ολίγες φορές και σκόραρε καλάθια, αλλά όχι αρκετά ώστε να πλησιάσει στο σκορ.

Η προσπάθεια της ομάδας της πόλης μας άξιζε και με το παραπάνω, καθώς ως «νεοφώτιστη» στη κατηγορία αντιμετώπισε μία ποιοτική και έμπειρη ομάδα, η οποία σίγουρα θα βάλει δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους της.

Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Αλικαρνασσού και παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 5-19, 12-34 (Α ημίχρονο), 26-52 και 38-71.

Μετά το τέλος του αγώνα ο αθλητής του Α.Σ.Κ.Α. Ηράκλειο, Παπαδάκης Γιώργος, σε δήλωσή του σχετικά με τον αγώνα είπε τα εξής:

«Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση γνωρίζαμε το επίπεδο δυσκολίας της. Προσπαθήσαμε μέσα από τις προπονήσεις, καθόλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών να προετοιμαστούμε, ώστε να έρθουμε στον αγώνα και να παίξουμε όπως γνωρίζουμε και έπρεπε. Δυστυχώς, σε γενικές γραμμές δεν τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου, πετύχαμε κάποια καλάθια, δεχτήκαμε όμως και αρκετά «εύκολα» καλάθια, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ήττα. Κοιτάμε την επόμενη αναμέτρηση, κρατάμε τα θετικά στοιχεία από τη σημερινή αναμέτρηση και δουλεύουμε πάνω στα σημεία που εντοπίσαμε, ώστε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στις επερχόμενες αναμετρήσεις»

Σε ερώτηση σχετικά με το άθλημα του μπάσκετ με αμαξίδιο, το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς και το πώς βλέπει την ανάπτυξη του ίδιου του πρωταθλήματος, η απάντηση του ήταν:

«Σχετικά με το άθλημα, θα μιλήσω για τη πόλη του Ηρακλείου, όπου και κατοικώ. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι, φίλοι και γνωστοί που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την ομάδα μας και επιθυμούν να μάθουν πληροφορίες σχετικά με το αγωνιστικό μας πρόγραμμα. Ο κόσμος σιγά – σιγά μαθαίνει το μπάσκετ με αμαξίδιο, τόσο μέσω από το Α.Σ.Κ.Α, όσο και από τους ανθρώπους που το απαρτίζουν. Σταδιακά παρατηρώ και αύξηση των φιλάθλων στις κερκίδες, πράγμα το οποίο μας χαροποιεί όλους. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα αυξηθεί με τον καιρό. Εμείς από τη πλευρά μας θα κάνουμε και τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να ενημερώνεται το φίλαθλο κοινό. Αυτή την αγωνιστική δυστυχώς δεν ήταν εφικτό, για λόγους που δεν ήταν στο χέρι της ομάδας να αλλάξουν. Όσον αφορά το άθλημα σε Πανελλήνιο επίπεδο, η Α1 κατηγορία, η Α εθνική δηλαδή τα τελευταία χρόνια συνεχώς αναπτύσσεται και γίνεται γνωστή. Συμμετέχουν και αναγνωρίσιμοι σύλλογοι, όπως είναι η Α.Ε.Κ. και ο Παναθηναϊκός, πράγμα το οποίο παίζει ρόλο. Για τους φιλάθλους μας είμαστε ικανοποιημένοι, που μας τιμούν με τη παρουσία τους και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια ο αριθμός των θεατών και των φιλάθλων μπορεί να αυξηθεί»

Από την ομάδα της Δωδεκάνησου τοποθετήθηκε ο Αμερικάνος αθλητής της ομάδας, Ρέιμοντ Ντάγκλας Χένναγκιρ. Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, για την εξέλιξη του αγώνα, είπε τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε ένα καλό παιχνίδι. Μας δόθηκε η ευκαιρία να εφαρμόσουμε πράγματα, στα οποία εξασκούμασταν αρκετό καιρό, ενώ παράλληλα εντοπίσαμε και μειονεκτήματα, πάνω στα οποία θα δουλέψουμε, ώστε να μην υπάρχουν σε επόμενες αναμετρήσεις. Όλοι οι αθλητές και των δύο ομάδων αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις και πραγματοποιήθηκε μια θεαματική αναμέτρηση.»

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε το πώς «βλέπει» ο ίδιος το άθλημα του μπάσκετ με αμαξίδιο στη χώρα μας, καθώς και το αν θεωρεί πως μέσα από τους αγώνες της Α1 κατηγορίας είναι εφικτό να υπάρξει καθολική ανάπτυξη του αθλήματος

«Για εμένα προσωπικά ένας βασικός στόχος είναι μέσα από τα παιχνίδια μας να προωθήσουμε το άθλημά μας, να δείξουμε στο κόσμο τι είναι το μπάσκετ με αμαξίδιο. Στόχος είναι ο κόσμος, το φίλαθλο κοινό να γνωρίσει τις ομάδες και τους αθλητές, να δει το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε. Συνήθως το κοινό όταν παρακολουθεί για πρώτη φορά μία αναμέτρηση μπάσκετ με αμαξίδιο ξαφνιάζεται από τα σκληρά μαρκαρίσματα και το τρόπο με τον οποίοι παίζουμε, καθώς επίσης και από το πόσο έντονο μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι. Ακόμη ένα στοιχείο που πολλές φορές εκπλήσσει τον κόσμο είναι η φυσική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αρκετοί παίκτες, δεν είναι κάτι, το οποίο αναμένουν να δουν. Προσωπικά επιθυμώ να βρεθώ σε αγώνα πρωταθλήματος στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όπου το γήπεδο θα είναι γεμάτο φιλάθλους, οι οποίοι θα υποστηρίζουν είτε και τις δύο ομάδες, ή την ομάδα που αγαπούν. Ανυπομονώ για ένα τέτοιο παιχνίδι, αν και στη σημερινή αναμέτρηση μπορώ να πω ότι το κοινό ήταν εκπληκτικό, υποστήριξε τη γηπεδούχο ομάδα, χειροκρότησε και εμάς για τη προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Μακάρι όλο και περισσότερες ομάδες να αποκτήσουν κοινό, όπως αυτό της ομάδας του Ηρακλείου.»

 

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ