Άμεση έναρξη της Σχολής Μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουρισμό, ζητά ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Petite Perle 300×250

Την άμεση έναρξη του κύκλου μετεκπαίδευσης για τους εργαζομένους στον τουρισμό και στο Ηράκλειο, ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Καταθέτοντας σχετική ερώτηση στην Υπουργό Τουρισμού υπογραμμίζει ότι «όπως τονίζει, στον τοπικό τύπο, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την έναρξη των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη συνολική αποτυχία του εγχειρήματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι η νέα τουριστική περίοδος αναμένεται να εκκινήσει σχετικά νωρίτερα στο Ν. Ηρακλείου, γεγονός που σημαίνει ότι επιπλέον καθυστέρηση στη διαδικασία δεν θα αφήσει το χρονικό περιθώριο στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Επιπρόσθετα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό επισημαίνει ότι τα προγράμματα Μετεκπαίδευσης «όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά βρίσκονται ακόμα σε στάδιο επιλογής των ενδιαφερομένων», τονίζοντας σε άλλη σημείο της επιστολής ότι είναι ορατός, πλέον, ο κίνδυνος για όσους επιλεγούν να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο μετεκπαίδευσης, λόγω της επιστροφής τους στην εργασία».

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ζητά συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν τα φετινά προγράμματα της Σχολής Μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στον Τουρισμό. Ποια Τμήματα και για πόσους εργαζομένους θα λειτουργήσουν στο Ν. Ηρακλείου, καθώς και πως θα αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις εργαζομένων που θα κληθούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους και δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της μετεκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ