Αγγλία: Μωρό δύο ετών βρέθηκε νεκρό δίπλα στον πατέρα του που είχε υποστεί ανακοπή

Petite Perle 300×250

Μία τραγική υπόθεση αποκαλύφθηκε σε γειτονιά της Αγγλίας, με θύματα ένα μωρό δύο ετών και τον 60χρονο πατέρα του.

Σύμφωνα με τις σοκαριστικές πληροφορίες, το άτυχο μωρό εντοπίστηκε νεκρό δίπλα από τη σορό του πατέρα του, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Μάλιστα το παιδί φέρεται να πέθανε λόγω έλλειψης τροφής.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας κοινωνικός λειτουργός επισκέφτηκε το σπίτι στις 2 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση, οπότε ειδοποίησε την Αστυνομία. Το ίδιο συνέβη και στις 4 Ιανουαρίου, χωρίς ανταπόκριση και πάλι. Η κοινωνική λειτουργός επικοινώνησε και πάλι με την Αστυνομία.

Δυστυχώς, τα πτώματα πατέρα και γιου εντοπίστηκαν στις 9 Ιανουαρίου, όταν η κοινωνική λειτουργός μπήκε στο σπίτι χρησιμοποιώντας το αντικλείδι από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

«Εάν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο γιος μου θα ήταν ακόμη ζωντανός»

Η μητέρα του μικρού παιδιού, Sarah Piesse, είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα μετά από καυγά με τον πρώην σύζυγό της.

Η ίδια δήλωσε στη Sun: «Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Bronson (το μωρό της) θα ήταν ακόμα ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα».

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορούν να τους αφήσουν να ξεφύγουν με αυτό. Πρέπει να μπορούμε να βασιζόμαστε στους κοινωνικούς λειτουργούς για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή. Είχα τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Μπρόνσον πέθανε από την πείνα επειδή πέθανε ο πατέρας του. Πιστεύουν ότι ο Kenneth πέθανε το νωρίτερο στις 29 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι εάν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει για να μπει στο σπίτι στις 2 Ιανουαρίου, τότε ο Bronson θα ήταν ακόμα ζωντανός» δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Ο 60χρονος Kenneth ήταν άνεργος και είχε μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, η οποία του προκάλεσε σοβαρό ίκτερο τους μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου του.

Ο Μπρόνσον είχε επίσης χαρακτηριστεί ως ευάλωτος από τις κοινωνικές υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεχόταν εβδομαδιαίες επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun η κοινωνική λειτουργός δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά πήρε οικειοθελώς άδεια.

Η Χέδερ Σάντι, εκτελεστική διευθύντρια για τις υπηρεσίες παιδιών, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό και στηρίζουμε την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Πραγματοποιούμε επανεξέταση της υπόθεσης μαζί με τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες και αναμένουμε επίσης τα αποτελέσματα των ερευνών του ιατροδικαστή. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους των εμπλεκομένων».

 

πηγή: www.in.gr

 

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ