Καύσιμα: Πώς νοθεύουν τη βενζίνη με χημικούς διαλύτες και τι γίνεται με τις πειραγμένες αντλίες

Petite Perle 300×250

Η εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη έφερε και πάλι στην επικαιρότητα τον «πόλεμο» που υπάρχει με φόντο τα καύσιμα και τη διακίνησή τους, καθώς τα νοθευμένα καύσιμα φέρεται να αποφέρουν χιλιάδες ευρώ στα κυκλώματα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αστυνομικών είναι πολύ πιθανό η Greek Mafia να συνδέεται με τα καύσιμα.

Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως γίνεται η νοθεία τον καυσίμων και πως αυτά φτάνουν στον καταναλωτή δίχως ο ίδιος να το καταλαβαίνει. «Έχουν διπλές δεξαμενές. Κρυφές δεξαμενές.

Παίρνουν κανονικό καύσιμο, μια ποσότητα, από τη "μαμά" εταιρία. Και παίρνουν μια άλλη μεγάλη ποσότητα στην παράνομη δεξαμενή, λαθραίο. Αυτά τα δύο καύσιμα τα "παντρεύουν" και τα πουλάνε. Μπαίνουν στο λογισμικό της αντλίας μέσω υπολογιστών και έτσι παρουσιάζουν όλο αυτό το "ψεύτικο", που είναι στημένο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Τα κέρδη είναι από τα λαθραία καύσιμα»

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, εξήγησε πως: «Τα κέρδη τα μεγάλα δεν έρχονται από το νοθευμένο καύσιμο, αλλά από το λαθραίο. Είναι παράνομο και πάμφθηνο, δεν περνάει από κανένα τελωνείο. Το ναυτιλιακό καύσιμο, δεν το ξέρει κανένα. Ο Στεφανάκος είχε σκάψει μέσα από τη θάλασσα για να το πηγαίνει 4 χλμ μακριά. Ειδικούς μηχανισμούς, τους έφεραν από τη Γερμανία και έσπασαν τον κώδικα εισροών και εκροών».

Από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης συμπλήρωσε πως: «Μηχανήματα ειδικά που τα βάζουν μέσα στην αντλία και τα δουλεύουν από μακριά. Και κλέβουν από την αντλία. Κυκλώματα από την Τουρκία. Έχουν τεχνογνωσία από την Ιαπωνία και το Ισραήλ. Με 2500 ευρώ τοποθετούν μηχανισμούς. Έχουν βρει χιλιάδες τρόπους να κρύβουν αυτούς τους μηχανισμούς και να τους κάνουν ασύρματους».

 

πηγή: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ