Κολωνός: Η χλιδάτη ζωή της 15χρονης έκανε τη μητέρα της να ξεσκεπάσει το κύκλωμα μαστροπείας

Τα ακριβά ρούχα και τα λεφτά, που είχε η ανήλικη μαθήτρια, προβλημάτισαν την μητέρα της

Petite Perle 300×250

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, η 31χρονη «Λορέλα» και ο 34χρονος από την Εκάλη που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για μαστροπεία και πορνογραφία.

Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για το κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια από τον Κολωνό πήραν, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτιας και εισαγγελέα, τoν δρόμο για τη φυλακή. Το τρίτο πρόσωπο, στο οποίο αποδίδεται το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, αφέθηκε ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Η αλλαγή της συμπεριφοράς της κόρης της, αλλά και η οικονομική της άνεση ήταν εκείνα που θορύβησαν τη μητέρα της 15χρονης και ξετύλιξε το κουβάρι του κυκλώματος.

Η 15χρονη άρχισε να κάνει μεγάλη ζωή από το πουθενά και να φέρνει χρήματα στο σπίτι

«Η μητέρα αντελήφθη καιρό πριν την αλλαγή συμπεριφοράς στο παιδί της. Για να φτάσει σε καταγγελία χρειάζεται τόλμη, διότι αντιμετώπιζε απειλές από πρόσωπα του περιβάλλοντος του κυκλώματος. Είναι μία ηρωίδα μητέρα, γιατί εκτός από το παιδί της ήθελε να σώσει κι άλλα παιδιά», δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος της μητέρας της 15χρονης, Γιώργος Κανιάρης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η μητέρα της ανήλικης κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε όταν η κόρη της άρχισε να κάνει μεγάλη ζωή από το πουθενά και να φέρνει χρήματα στο σπίτι. «Άρχισε να αλλάζει το στυλ της, να αγοράζει ακριβά ρούχα. Είναι εύκολο για μια μητέρα να καταλάβει το συμβαίνει για ένα κορίτσι που είναι μαθήτρια», συμπλήρωσε ο κ. Κονιάρης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της υπόθεσης. Από τα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί τα πέντε, τα τρία ανακρίθηκαν χθες και την Παρασκευή θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτιας ακόμη δύο.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της μητέρας της 15χρονης είπε ότι θα διερευνηθεί η ύπαρξη είτε πελατών, είτε ανηλίκων και εκτός Αττικής. «Θύματα έχουν πέσει τα δύο κορίτσια που φαίνονται στη δικογραφία, αλλά μιλάνε με σιγουριά για τουλάχιστον 7-8 άτομα από την ευρύτερη παρέα τους», πρόσθεσε ο κ. Κονιάρης και επεσήμανε ότι οι ανήλικες δεν είναι μόνο από μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά από Κολωνό, Μαρούσι, Εκάλη, Κορυδαλλό.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών από το 2022, η «Λορέλα», μητέρα ενός αγοριού, ένας 34χρονος από τα βόρεια προάστια και η 25χρονη «Έλενα» «ψάρευαν» ανήλικα κορίτσια και με δόλωμα την χλιδάτη ζωή που οι ίδιοι έκαναν, τις εξωθούσαν στην πορνεία.

Ανάμεσα στα θύματά τους μία 17χρονη και μία 15χρονη, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι τα κορίτσια που έπεσαν στην παγίδα του κυκλώματος είναι πολλά περισσότερα.

«Έβλεπα χρήμα, έβλεπα κλαμπ, έβλεπα κοπέλες με λεφτά και λέω ας το κάνω και εγώ. Αλλά κατηγορούν την κοπέλα, τη «Λορέλα», χωρίς να έχει εμπλακεί σε όλο αυτό», ανέφερε η 17χρονη σε δηλώσεις της στην κάμερα του MEGA, ωστόσο λίγο αργότερα θα ανακαλέσει και θα ισχυριστεί πως δέχτηκε απειλές από το περιβάλλον της «Λορέλας» ώστε να τη βγάλει από το κάδρο των ερευνών.

Όπως αναφέρει ένα από τα θύματα, έβρισκε πελάτες μέσα από πολύ διαδεδομένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και προσέλκυε άνδρες αρκετά μεγαλύτερους σε ηλικία, με οικονομική επιφάνεια, από τα βόρεια Προάστια.

Αδιανόητη είναι και η μαρτυρία πατέρα που συνόδευε την κόρη του στα ραντεβού χωρίς να έχει αντιληφθεί το σκοτεινό παρασκήνιο.

Η «Λορέλα» παρουσιαζόταν ως αισθητικός και δεχόταν ανήλικες στο σπίτι της, με πρόσχημα ότι θα εκπαίδευε τα κορίτσια στο να φτιάχνουν βλεφαρίδες. Ο πατέρας 18χρονης, θύματος του κυκλώματος, πήγαινε μόνος του την ανήλικη τότε κόρη του στο σπίτι της κατηγορούμενης, ανυποψίαστος για το τι πραγματικά συνέβαινε.

«Μας παραμύθιασε. Εμένα με παραμύθιασε. Έκανα 2-3 εφόδους μέσα στο σπίτι να δω τι γίνεται. Δεν είδα τίποτα περίεργο. Ένα παιδάκι είχε», περιέγραψε ο ίδιος.

Οι Αρχές περιμένουν να μιλήσει το κινητό της 15χρονης που ελέγχεται εξονυχιστικά, για να οδηγήσει τις αρχές στους εγκέφαλους.

Σε οίκο ανοχής είχε μετατρέψει το διαμέρισμά της

Η 31χρονη συνελήφθη στο σπίτι της στον Κολωνό, όπου κάποιοι γείτονές της είχαν αντιληφθεί τις «περίεργες» επαφές που είχε με μαθήτριες.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, από το καλοκαίρι το διαμέρισμά της επισκέπτονταν ανήλικα κορίτσια, τα οποία δεν είχε ξαναδεί κανείς στην πολυκατοικία.

«Έχει έναν γιο. Τον έχω δει να τον φέρνουν εδώ. Το φέρνει και το πάει στη μάνα της. Έρχονταν πολλά κορίτσια στο σπίτι, δεν ξέρω πόσο χρονών ήταν, αλλά ήταν μικρά. Σίγουρα κάτω των 18. Είχα δει δύο-τρεις κοπέλες, γύρω στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ήρθαν», είπε στο αλβανικό μέσο Shqiptarja, γείτονας της 31χρονης, ενώ επισήμανε ότι στο διαμέρισμα έμενε ο σύντροφός της που συνελήφθη πριν λίγα χρόνια για ναρκωτικά.

«Εδώ έμενε και ο σύντροφός της. Όμως συνελήφθη για ναρκωτικά. πριν 3-4 χρόνια. Δεν περίμενα όλα όσα έμαθα για τα παιδιά και τους δασκάλους. Το είδα στην τηλεόραση και ξαφνιάστηκα», συμπλήρωσε.

 

πηγή:in.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ