Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Με ειδικό σκύλο συνεχίζονται οι έρευνες

Petite Perle 300×250

Οι έρευνες στο Μεσολόγγι συνεχίζονται για την ανεύρεση του 31χρονου Μπάμπη που έχει εξαφανιστεί και επιπλέον έχει προσληφθεί ορκωτός εκπαιδευτής με ειδικό σκύλο ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων, που είναι και ο μοναδικός στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τις έρευνες παρακολουθεί προσωπικά ο Αστυνομικός Δ/ντής Αιτωλίας, Απόστολος Καπνιάρης, ο οποίος έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για το σκοπό αυτό.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται κυρίως ο 50χρονος κρεοπώλης, μετά την εξαφάνιση του 31χρονου το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, καθώς όπως όλα δείχνουν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 31χρονο και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή επιπλέον 4 ατόμων – 2 ανδρών και 2 γυναικών – τα οποία έχουν προσαχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό από την πλευρά των αστυνομικών αρχών ότι δεν υπάρχουν διαρροές, σχετικά με τα νέα πρόσωπα καθώς, κατά το ρεπορτάζ, η δικογραφία είναι τεράστια και οι αρμόδιοι «ξεσκονίζουν» όλα τα στοιχεία ώστε να δοθεί απάντηση.

Στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη προχώρησαν οι Αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης (18/1), για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως επισημαίνεται, ο κατηγορούμενος δεν έχει ομολογήσει, ωστόσο οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, ύστερα από την εξέταση των στοιχείων.

Ο 50χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου, ενώ συγγενείς και φίλοι του 31χρονου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Αστυνομίας, ζητούσαν να μάθουν που είναι ο 31χρονος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Ο κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος στην Αστυνομία μέχρι την απολογία του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 50χρονου και το ένταλμα σύλληψης που ακολούθησε, βασίστηκε στις αντιφάσεις που υπέπεσε ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια των καταθέσεων που έδωσε στην Αστυνομία, σχετικά με τις κινήσεις του το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου, μετά τη συνάντησή τους.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει στοιχεία τόσο από κάμερες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή των πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, όσο και από κινητά τηλέφωνα, ενώ εξετάζονται και οι οικονομικές συναλλαγές που είχε ο 31χρονος με τον 50χρονο.

Στο πλαίσιο πάντα των ερευνών κλήθηκαν τέσσερα άτομα στην Αστυνομία για να καταθέσουν, όσα πιθανώς γνωρίζουν για την υπόθεση.

Κατά την προσαγωγή του 50χρονου για συμπληρωματική κατάθεση ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψή του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο ίδιος κλήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας να δώσει εξηγήσεις και για αυτά τα οποία τού έχει αποδώσει ένας συγκρατούμενος του σε κελί κράτησης στην Αστυνομική Διεύθυνση. Φέρεται να είχε αναφέρει ότι «έχει μπλέξει», αποδεχόμενος, ενδεχομένως ανθρωποκτονία.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ