Μέγας Αλέξανδρος – Α.Σ.Κ.Α. Ηράκλειο: 63 – 43 Εκτός έδρας ήττα για τον αξιόμαχο Α.Σ.Κ.Α.

Petite Perle 300×250

Η δεύτερη αγωνιστική βρήκε την ομάδα του Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη, από όπου φιλοξενήθηκε από τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο, μία ομάδα, η οποία έχει τους ίδιους στόχους με τον Α.Σ.Κ.Α Ηράκλειο.

 

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε νωθρά για την ομάδα του Ηρακλείου, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ και πλέον καλούνταν να αντιδράσει άμεσα, ώστε να καλύψει τη διψήφια διαφορά που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Πράγμα το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, οι αθλητές της Ειρήνης Κυριακούδη επέστρεψαν αποφασισμένοι στο παρκέ να παλέψουν, με σκοπό να διεκδικήσουν τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

 

Η εικόνα του Α.Σ.Κ.Α ήταν παρόμοια και στο τρίτο δεκάλεπτο, πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι εμφανώς αγχωμένοι προσπαθούσαν να βρουν μία αντίδραση. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, το Α.Σ.Κ.Α είχε μειώσει τη διαφορά των πόντων στα δύο καλάθια, τότε όμως δύο αμφιλεγόμενες αποφάσεις των διαιτητών άλλαξαν δραματικά την εικόνα της αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα υπήρξαν δύο αποβολές αθλητών του Α.Σ.Κ.Α, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ το έργο της Ηρακλειώτικης ομάδας, καθώς «έχασε» δύο από τους επτά διαθέσιμους αθλητές της.

 

Η αναμέτρηση έληξε με το Α.Σ.Κ.Α να αποχωρεί από το παρκέ ηττημένο, αλλά αισιόδοξο, καθώς κοίταξε κατάματα την ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η συνέχεια έπεται απαιτητική, όπως και συναρπαστική.

 

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης: 19-8, 33-23 (Σκορ ημιχρόνου), 46-35, 63-43 (Τελικό σκορ)

 

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο αθλητής της ομάδας του Ηρακλείου, Μανώλης Στυλιανακάκης δήλωσε τα εξής:

«Πραγματοποιήσαμε μία βελτιωμένη εμφάνιση συγκριτικά με τη πρεμιέρα και παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, απέναντι στη περσινή πρωταθλήτρια. Κάναμε δύο εκπληκτικές περιόδους, συγκεκριμένα τη δεύτερη και τη Τρίτη, σε αντίθεση με το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο δεν υπήρξαμε ιδιαίτερα εύστοχοι, πράγμα το οποίο μας κόστισε, στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Ήμασταν μία αποστολή επτά αθλητών, πράγμα το οποίο εξ αρχής δυσκόλεψε το έργο μας. Οι αποφάσεις της διαιτησίας μας «φόρτωσαν» με δύο αποβολές, οι οποίες μας υποχρέωσαν να αλλάξουμε τα πλάνα μας, τη χρονική στιγμή του αγώνα που επιχειρούσαμε την αντεπίθεσή, με σκοπό να προηγηθούμε. Πλησιάσαμε σε μία διαφορά 5 πόντων και σε μία ανατροπή την οποία δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των αποβολών, η ομάδα μας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με «classification» 10,5, ενώ ο κανονισμός επιτρέπει έως και 14,5. Προχωράμε, κοιτώντας τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ακολουθεί μία απαιτητική εκτός έδρας αναμέτρηση, απέναντι στην ομάδα της Α.Ε.Κ. Παράλληλα, ξεκινούν και οι υποχρεώσεις μας για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, στο οποίο επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μία θετική πορεία»

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ