Έκοψε την πίτα του ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Petite Perle 300×250

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Αναδρομές, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας 2024 του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με τη συμμετοχή μελών, εκπροσώπων φορέων και φίλων. Η πρόεδρος του ΑΣΓΕΚ κ. Εβελίνα Μπάκιντα καλώς όρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα και είπε μεταξύ άλλων: 

«…Σκεφτόμουν καθώς ερχόμουν στην αποψινή βραδιά, πως με ένα συμβολικό τρόπο το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε κομμάτια, μοιάζει με την προσπάθεια των γυναικών επιχειρηματιών να έχουν άξιο και αντιπροσωπευτικό μερίδιο στην επιχειρηματικότητα του νησιού μας ή γιατί όχι και της χώρας μας. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν είναι απλώς μια αναζήτηση θέσης στο οικονομικό τοπίο μιας κοινότητας. Είναι μια συνεχής προσπάθεια για τομές ή καλύτερα καινοτομίες σε ένα περιβάλλον με όρους ευημερίας, ανταγωνισμού, αποδοχής, ευρηματικότητας, κυκλικής οικονομίας, αλληλεγγύης και ό,τι άλλο προωθεί με βιώσιμο τρόπο την αλλαγή και τον μετασχηματισμό της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας. Ως πρόεδρος του  Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, δηλώνω υπερήφανη τόσο για τις δράσεις του Συλλόγου μας, όσο και για την πυγμή, την ελεύθερη βούληση αλλά και τη δύναμη σύνδεσης των μελών του. Ως Σύλλογος, προσκαλούμε όλες και όλους να αντιπαλέψουμε με τα συναισθήματα παραίτησης και ματαίωσης που οι προγενέστερες κρίσεις (οικονομική/υγειονομική) μας δημιούργησαν και να ονειρευτούμε δράσεις το 2024, οι οποίες δε θα παραμείνουν σχέδια αλλά δράσεις που θα οξυγονώσουν την επιχειρηματικότητα, την οικονομία, τη συλλογικότητα, την κοινότητα….

 

Στην έναρξη της βραδιάς τιμητική πλακέτα δόθηκε σε γυναίκες που διακρίθηκαν για τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη τους δίπλα στον ΑΣΓΕΚ στη χρονιά που πέρασε:

Ρενα Γιαννουλάκη – Σεφ , Γωγώ Δανδάλη- Φιλόλογος , Αλεξάνδρα Καραπιδάκη – CoFounder Bizrupt , Ευρυδίκη Κοκκάλη – Αισθητικός Mani Pedi

 

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Γιώργος Ξυλούρης Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, η Γεωργία Μηλάκη Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, ο Στέλιος Βοργιάς Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής πολιτικής και Αλληλεγγύης, η Θεοδώρα Κουτεντάκη Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ποιότητας Ζωής της Υπαίθρου, ο Τσαγκαράκης Γιώργος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαρία Κασωτάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Κουμαντάκης,  ο Γιάννης Σμυρνάκης μέλος ΔΕ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η Γενική Γραμματέας του ΣΕΒΠΗ Τζίνα Τσαντρίζου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο για σένα» Μαρία Καναβάκη και πλήθος επιχειρηματικού κόσμου.

Ευχές έστειλαν δια του εκπροσώπου τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. Τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κρήτης μετέφερε ο Πατέρας Θεοφύλακτος. 

Το φλουρί κέρδισε η Χριστίνα Χατζηαδάμ, Πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε πλούσιο γεύμα και ξέφρενο Disco party, όπου μέλη και καλεσμένοι διασκέδασαν με την ψυχή τους εκφράζοντας τις ευχές τους για τη συνέχιση του έργου του ΑΣΓΕΚ και καθιερώνοντας «μια Κοπή Πίτας… αλλιώς».

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου Αντιγόνη Ανδρεάκη.

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ