Στο Ηράκλειο μεταφέρονται οι 41 μετανάστες που βρέθηκαν στο νότο

Τα ξημερώματα, οι 41 συνολικά άνδρες, που δηλώνουν πολίτες Αιγύπτου και Μπαγκλαντές, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Petite Perle 300×250

Στο Ηράκλειο θα μεταφερθούν από ώρα σε ώρα, από τους Καλούς Λιμένες όπου φιλοξενήθηκαν τη νύχτα, οι 41 μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης να επιβαίνουν σε σκάφος που κινδύνευσε στη θάλασσα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο εντοπισμός τους, υπήρξε κινητοποίηση των αρχών.

Τα ξημερώματα, οι 41 συνολικά άνδρες, που δηλώνουν πολίτες Αιγύπτου και Μπαγκλαντές, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Εκεί υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και τους δόθηκε φαγητό. Στο Ηράκλειο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους και θα τεθεί το χρονοδιάγραμμα για τη μεταφορά τους σε Δομή φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Προσωρινά θα φιλοξενηθούν σε αίθουσα των λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Για την προσωρινή παραμονή τους στους Καλούς Λιμένες, σε εγρήγορση και επιφυλακή βρέθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού αλλά και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

πηγή:cretalive.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ