Άγιος Δημήτριος – Κανάρια Εργοτέλη: 5 – 1 Βροχή από γκολ στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Του Παναγιώτη Μαυράκη

Ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα που διεξήχθη με «τσουχτερό» κρύο ο Άγιος Δημήτριος επιβλήθηκε με 5-1 στο γήπεδο του Αλμυρού απέναντι στα Κανάρια.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε δυναμικά, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντολλάνι και το Γαλανάκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στη συνέχεια, έως και την επίτευξη του πρώτου τέρματος, υπήρξαν πάρα πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά καμία δεν κατέληξε στα δίχτυά.

Στο 31ο λεπτό ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα, εις βάρος των Καναριών, σε μία φάση ανύποπτη, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς σύμφωνα με το διαιτητή υπήρξε χέρι, το οποίο όμως δεν ήταν ξεκάθαρο αν έγινε ή όχι. Η συνέχεια της φάσης κατέληξε σε γκολ για τους γηπεδούχος, με σκόρερ από τα έντεκα βήματα τον Παπαδάκη 1-0.

 

Εννέα λεπτά αργότερα ο Άγιος Δημήτριος διπλασίασε τα τέρματά του, με σκόρερ ξανά το Γιάννη Παπαδάκη, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα προς την επίθεση, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μία αποτελεσματική αντεπίθεση, και να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου, 2-0.

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι υπήρξαν πιο αποτελεσματικοί, χάρη στους έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα του Μαλεβιζίου. Στον αντίποδα, τα Κανάρια ήταν μαχητικά και πιο δημιουργικά, έφταναν μπροστά από την εστία, αλλά είτε αστοχούσαν, είτε οι αμυντικοί επενέβαιναν αποτελεσματικά και δεν τους επέτρεπαν να σκοράρουν.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου σημειώθηκαν ακόμη τέσσερα τέρματα, αλλά το παιχνίδι στιγματίστηκε από τις λογομαχίες που υπήρξαν λίγο πριν τη λήξη του, οι οποίες ήταν απόρροια των πολλών αμφιλεγόμενων αποφάσεων του διαιτητή της αναμέτρησης, εις βάρος και των δύο σωματείων.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπελαδάκης κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του, αφού πέτυχε το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων. Στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες για τα Κανάρια, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να μειώσουν το σκορ.

Στο 61ο λεπτό ο Παπαδάκης πέτυχε χατ τρικ, κάνοντας το 4-0. Για ακόμα μία φορά βγήκε σε αντεπίθεση και πλάσαρε αποτελεσματικά των τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Πέντε λεπτά μετά την επίτευξη του τέταρτου τέρματος υπήρξε μαρκάρισμα εντός περιοχής σε επιθετικό των Καναριών, με αποτέλεσμα να δοθεί πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τοψής, ύστερα από εντολή του προπονητή του, ο οποίος ευστόχησε και μείωσε σε 4-1.

Το πέμπτο και τελευταίο τέρμα των γηπεδούχων επιτεύχθηκε από τον Μιχελακάκη, ύστερα από ταραχή και λανθασμένη εκτίμηση της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Άγιος Δημήτριος Καβροχωρίου (Τζιώτης): Γαλανάκης Γ, Γαλανάκης Μ, Παπουτσιδάκης (76΄ Κατσαμάνης), Αεράκης, Μάτσας Μυλωνάς (65΄ Βιτσαξάκης), Μιχελακάκης (80΄ Παπαδάκης Ν), Μπελαδάκης, Σηφάκης, Παπαδάκης Ι, Σακλαμάκης, Σερλιδάκης.

Κανάρια (Φραγκάκης): Σταματάκης, Βγόντζας, Κορνελάκης (65΄ Φθενάκης), Μπατσελί (70΄ Σερέτης), Τοψής Μ, Βελίνης, Κουντούρης, Μαυρογιάννης (46΄ Βιδάκης), Ντολλάνι (65΄ Τοψής Γ), Ξυλούρης (60΄ Τσατσάκης), Πασπαράκης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, οι προπονητές των δύο ομάδων προχώρησαν σε δηλώσεις.

 

Για τους γηπεδούχους ο κύριος Τζιώτης δήλωσε τα εξής:

«Πραγματοποιήσαμε μία εξαιρετική εμφάνιση, όσες σημαντικές ευκαιρίες δημιουργήσαμε τις μετατρέψαμε σε γκολ, πράγμα το οποίο οδήγησε στη νίκη με σκορ 5-1. Θέλω ειλικρινά να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας, ακολουθούν απαιτητικές αναμετρήσεις και αυτού του είδους τα αποτελέσματα διατηρούν τους αθλητές μας ενωμένους. Προχωράμε, εύχομαι καλή συνέχεια στα Κανάρια και τον οργανισμό του Εργοτέλη, μακάρι να πραγματοποιήσει τους στόχους του.»

 

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων κύριος Φραγκάκης είπε τα εξής στη τοποθέτησή του:

«Σε καμία περίπτωση δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, ειδικά σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό, που το σκορ είναι 5-1, ο κόσμος θα πιστεύει ότι ψάχνουμε δικαιολογίες. Το σκορ αδικεί την προσπάθεια μας και δεν αντιπροσωπεύει όλα όσα κάναμε εντός αγωνιστικού χώρου. Το σκορ πήρε τη τροπή αυτή εξαιτίας των αποφάσεων του διαιτητή, ο οποίος ήταν ανεπαρκής… όσον αφορά τους κανόνες του ποδοσφαίρου, τα πιο απλά πράγματα. Αυτός ήταν και η αιτία για τη δημιουργία της έντασης, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης μεταξύ των παικτών και μεταξύ αθλητών και της κερκίδας. Δυστυχώς μία ήρεμη αναμέτρηση, μετατράπηκε σε «ροντέο» εξαιτίας των αποφάσεων ενός ανθρώπου. Θέλω να σταθώ ότι παρά το σκορ, η ομάδα παρουσίασε δημιουργικό και φιλόδοξο πρόσωπο, σε αρκετές σημαντικές στιγμές, μας στερήθηκε η προσπάθεια να σκοράρουμε εξαιτίας των αποφάσεων που υπήρξαν από το διαιτητή, ήταν καταδικαστικός. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Με θλίβει η ανεπάρκεια του διαιτητή, όπως και οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τη κερκίδα. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν τιμούν τους φιλάθλους οποιουδήποτε σωματείου και το ποδοσφαίρου γενικά. Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζει ένας διαιτητής, είτε είναι σωστό είτε λάθος, δεν επιτρέπεται άνθρωποι από την κερκίδα να δημιουργούν όλο αυτό το σαματά, μπροστά σε παιδιά. Παιδιά με όνειρα που επιθυμούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Καλή συνέχεια στο σωματείο του Αγίου Δημητρίου, το ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία»

 

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ