Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Μισός, αλλά… αλύγιστος στη Λεωφόρο (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στη «Λεωφόρο για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League και «έπιασε» και πάλι τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» είχαν για πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ που πέτυχε ένα γκολ (50') και έδωσε μία ασίστ στον Γεντβάι (74') και πήραν έτσι μία σημαντική νίκη.

Η κούραση βέβαια από το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έκανε την εμφάνιση της καθώς οι Βέρμπιτς και Σπόραρ έγιναν αναγκαστικές αλλαγές έπειτα από μυϊκούς τραυματισμούς.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων, είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά όποτε χρειάστηκε ο Λοντίγκιν αντέδρασε σωστά.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε έτσι τους 44 βαθμούς και συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που ο Αστέρας έμεινε στην 6η θέση, με τη Λαμία πλέον να έχει μειώσει στους δύο πόντους.

Υπεροχή ο Παναθηναϊκός, επικίνδυνος ο Αστέρας αλλά όλα στο μηδέν

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει να βρει χώρους στην επίθεση και να απειλεί για πρώτη φορά στο 10', με τον Σπόραρ να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Γραμματικάκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Αστέρας Τρίπολης τέσσερα λεπτά μετά όμως έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Λοντίγκιν βγήκε έξω από την περιοχή του να απομακρύνει την μπάλα, δεν την βρήκε όμως όπως θα ήθελε και αυτή στρώθηκε στον Σουρλή. Ο Έλληνας άσος όμως είχε κακό τελείωμα και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 16' ήταν και πάλι η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ αλλά ο Κώτσιρας από πλεονεκτική θέση από την καρδιά της περιοχής αστόχησε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

O Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και μετά το πρώτο τέταρτο βρισκόταν συνέχεια στην επίθεση και στο 19' είχε νέα τελική προσπάθεια, αυτή τη φορά με τον Μλαντένοβιτς αλλά ο Γραμματικάκης δεν ανησύχησε.Oι φιλοξενούμενοι βέβαια έδειχναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 28' λίγο έλειψαν να βρουν πρώτοι το γκολ. Ο Χουχούμης βρήκε με ωραία σέντρα τον Καλτσά μέσα στην περιοχή, αυτός έπιασε με τη μία το σουτ αλλά είδε τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά με το πόδι.

Οι παίκτες του Τερίμ έβγαιναν κυρίως από τα αριστερά με τον Μλαντένοβιτς να παίρνει προσπάθειες και στο 31' ο Σέρβος έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, σέντραρε στην περιοχή για τον Σπόραρ αλλά η κεφαλιά του Σλοβένου δεν βρήκε στόχο.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μπερνάρ με μία εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γραμματικάκη.

«Καθάρισε» ο Αϊτόρ

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, είχαν ένα σουτ με τον Μλαντένοβιτς στο 49' που έφυγε άουτ και στο επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Μαντσίνι βγήκε από τα δεξιά και σέντραρε ωραία μέσα στην περιοχή, με τον Αϊτόρ να κάνει το διαγώνιο σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν στη συνέχεια να ελέγξουν τον ρυθμό, ο Τερίμ είδε και τον Σπόραρ μετά τον Βέρμπιτς να αποχωρεί τραυματίας και από το 60' και μετά έπαιξε με επιθετικό τον Μπερνάρ. Αυτό δυσκόλεψε λίγο τις προσπάθειες του στο να «ακουμπήσει» κάπου την μπάλα μέσα στην περιοχή.

Ο ρυθμός μπορεί να είχε πέσει και ο Αστέρας να παίρνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, στο ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο τέρμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αϊτόρ υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε τη σέντρα, με τον Γεντβάι να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους στον αέρα και να «γράφει» το 2-0 με κεφαλιά.

Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν την μπάλα χωρίς να απειληθούν και μάλιστα στο 90' απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Αλάγκμπε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου βρήκε το «Τριφύλλι» να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη και να στρέφει την προσοχή του στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την Τετάρτη, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός: (Τερίμ) Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης (86' Λημνιός), Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (86' Ακαϊντίν), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86' Ζέκα), Βέρμπιτς (27' Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61' Τσoκάι)

Αστέρας Τρίπολης: (Ράσταβατς) Γραμματικάκης, Γκαρσία, Χουχούμης (86' Άλβαρεζ), Χριστόπουλος, Ζουκάνοβιτς, Μουνάφο (72' Γιαμπλόνσκι), Αλάγκμπε, Σίτο (46' Κρεσπί), Καλτσάς (73' Μπαρτόλο), Σουρλής (58' Ζουγλής), Μάντζης

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ