Τσιτσιπάς – Φριτζ 1-3: Ήττα και αποκλεισμός από το Australian Open για τον Στέφανο

Petite Perle 300×250

O Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο. 7) ηττήθηκε με 3-1 σετ (7-6 {3}, 5-6, 6-3, 6-3) από τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ (Νο. 12), σε μία αναμέτρηση που διήρκησε 3 ώρες και 1 λεπτό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας σίγουρα ήταν ικανός να υπερκεράσει το εμπόδιο του αντίπαλου του, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή του. Εκτός από τον αποκλεισμό πάντως έρχεται και πτώση στην παγκόσμια κατάταξη αφού σίγουρα θα υποχωρήσει στο Νο. 7 ενώ αν ο Άλεξ Ντε Μινόρ νικήσει σήμερα τον Αντρέι Ρούμπλεφ τότε θα βγει εκτός Top 10 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Στο πρώτο σετ αμφότεροι οι τενίστες πλησίασαν σε μπρέικ, όμως τελικά υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Αμερικανός ήταν πιο ψύχραιμος και τελικά πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε κοντά σε ένα δεύτερο σοκ, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και παρ' ότι πίσω στο σκορ με 5-4 και 30-15 στο 10ο γκέιμ, ανέτρεψε τα δεδομένα και με 6-5 έφερε το παιχνίδια στα ίσα.

Ο «Στεφ» ξεκίνησε δυνατά στο τρίτο σετ κάνοντας το μπρέικ νωρίς και παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 στα γκέιμ, ωστόσο ο Φριτζ είχε τις απαντήσεις και με εξαιρετικές επιστροφές έμεινε όρθιος στο ματς, την ώρα που ο Τσιτσιπάς έκανε λίγο αργότερα διπλό λάθος δύο σερί φορές και… χάρισε το μπρέικ στον Αμερικανό, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και έχοντας το μομέντουμ καθάρισε με 6-3 το σετ.

Πλέον ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στο τέταρτο σετ παίζοντας για την επιβίωσή του. Μέχρι το 7ο γκέιμ υπερασπίστηκε το σερβίς του, όπως και ο Φριτζ, αλλά στη συνέχεια ήρθε το μπρέικ στο 8ο γκέιμ, με τον Αμερικανό να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης και να ολοκληρώνει το σετ με 6-3.

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ