Μεσολόγγι: Σήμερα στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Μπάμπη

Petite Perle 300×250

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 31χρονου άνδρα, που βρέθηκε με τραύματα από όπλο σε θέση πρηνηδόν, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Όλοι αντιλήφθηκαν πως υπήρξε εξέλιξη στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Πράγματι τη στιγμή εκείνη παρατηρήθηκε κινητικότητα καθώς ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ιδιωτικής ομάδας διασωστών είχε εντοπίσει σκεπασμένο με λάσπες ανάμεσα σε καλάμια ένα πτώμα στη θέση Ευαγγελίστρια. Από τα ρούχα προέκυψε πως επρόκειτο για τον 31χρονο.

Η περιοχή αποκλείστηκε μετά και από την παραγγελία του ιατροδικαστή που ζήτησε να μην γίνει μετακίνηση της σορού μέχρι να την εξετάσει. Το πτώμα όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του εθελοντή που συμμετείχε στις έρευνες, η σορός εντοπίστηκε σκεπασμένη ολόκληρη από λάσπη. Επίσης οι πρώτες ενδείξεις από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Μπάμπη δεν δείχνουν ότι δολοφονήθηκε κάπου αλλού και μεταφέρθηκε εκεί όπου τελικά βρέθηκε.

Το πτώμα του 31χρονου επρόκειτο να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας για εξέταση ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως το θύμα έχει βληθεί πισώπλατα από κυνηγετικό όπλο ενώ η σορός αφέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, θεωρώντας πως θα φαγωθεί από τα τσακάλια.

Επιπλέον αναμένεται να εξεταστούν προσεκτικά τα ρούχα αλλά και τα χέρια του 31χρονου για να διαπιστωθεί εάν φέρει δείγματα γενετικού υλικού που θα αποκαλύψουν τον άνθρωπο που του αφαίρεσε τη ζωή ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν για το ενδεχόμενο να μην ήταν ένας ο δράστης πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αν και τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν προς την κατεύθυνση του ενός δολοφόνου.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα για τον εντοπισμό και άλλων στοιχείων όπως ενδεχομένως του κυνηγετικού όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Η σορός φέρεται να ανήκει στον 31χρονο που αγνοείται από την 4η Ιανουαρίου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε, αλλά και από κάποια χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Ο χώρος όπου εντοπίστηκε η σορός παραμένει αποκλεισμένος από την Αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες, όπως για παράδειγμα, γενετικό υλικό.

Παράλληλα, αναζητούνται όπλο και κινητό τηλέφωνο, ενώ θα εξεταστεί εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία.

 

πηγή: www.reader.gr

 

 

Ελλάδα - ΡΟΗ