Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγιο για αγριογούρουνα κοντά στο σημείο της δολοφονίας

Petite Perle 300×250
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, στο σημείο της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη βρέθηκε την Τρίτη φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο

Χωρίς αποτέλεσμα είναι, για την ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό της κυνηγετικής καραμπίνας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου που βρέθηκε δολοφονημένος στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, στο σημείο της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη βρέθηκε την Τρίτη φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο.

Πιο αναλυτικά, το φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα – παρόμοιο δηλαδή με αυτό που με το οποίο δολοφονήθηκε το θύμα – κι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε η σόρος

Το σημαντικό εύρημα μαζί με τις δύο καραμπίνες του κρεοπώλη πρόκειται τώρα να μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.

Αυτό, μάλιστα, που δεν αποκλείει πλέον η ΕΛΑΣ είναι το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του ίδιου του νεαρού για να τον σκοτώσει και στη συνέχεια να την πέταξε.

Αύριο Τετάρτη αναμένονται, πλέον, στη περιοχή της Ευαγγελίστριας, ναρκαλιευτές του Στρατού, οι οποίοι με ένα ειδικό μηχάνημα – που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη για ανάσυρσεις μεταλλικών αντικειμένων – θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή κι άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο Μπάμπης Κούτσικος.

«Στενεύει» ο κλοιός γύρω από τον κρεοπώλη

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, την Τρίτη επιβεβαιώθηκε πως η σορός ανήκει στον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο, που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό ελήφθησαν δείγματα γενετικού υλικού από τα νύχια του προκειμένου να τα αντιπαραβάλλουν με το DNA του φερόμενου δράστη.

Όσον αφορά στον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Τι ανέφερε την Τρίτη στην ανακρίτρια

Μετά τη μαραθώνια απολογία του στην ανακρίτρια, ο 50χρονος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος.

Σε ό,τι άφορα τη «βόλτα στα φωτοβολταϊκά», ο κατηγορούμενος σημείωσε πως «πήγαμε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, στα φωτοβολταϊκά και παρέλαβα τον Μπάμπη από το σπίτι και κάναμε βόλτα».

– «Καλά δεν ρωτήσατε εσείς για ποιον λόγο κάνετε βόλτες;».

– «Όχι, δεν τον ρώτησα. Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Και μου άρεσε και εμένα που κάναμε βόλτες, γιατί περνούσε η ώρα. Κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά, και κάναμε γύρες».

– «Μπορείτε να μας δείξετε το σημείο;».

– «Δεν μπορώ να σας υποδείξω στον χάρτη το σημείο γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από τον χάρτη πώς είναι η περιοχή. Η βόλτα κράτησε 40- 45 λεπτά».

– «Για ποιον λόγο στην Αστυνομία είπατε ότι η βόλτα σας στον κάμπο κράτησε 20 λεπτά;».

-«Δεν το θυμάμαι ακριβώς γιατί είπα 20 λεπτά στους αστυνομικούς και δεν είχα και το κινητό μου μαζί μου για να βλέπω την ώρα».

Σε ό,τι αφορά την κλήση του προς το Μπάμπη – διάρκειας 12 δευτερολέπτων – ανέφερε πως δεν θυμάται να τον κάλεσε αυτός, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί απέκρυψε από τη μητέρα του Μπάμπη ότι πήγανε μια βόλτα εκεί όταν έψαχνε το παιδί της, είπε:

-«Δεν ήξερα ότι είναι αγνοούμενος μέχρι τότε και δεν θεώρησα σημαντικό να το πω ότι πήγαμε βόλτα στα φωτοβολταϊκά».

«Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία μου»

– «Για ποιον λόγο είπατε στους αστυνομικούς ότι αποβιβάσατε τον Μπάμπη στον κόμβο ΤΕΙ, λίγο πριν τη διασταύρωση, 10 μέτρα πριν τη νησίδα και ότι μετά κάνατε αναστροφή και γυρίσατε στο σπίτι σας μετά από μια στάση στο μίνι μάρκετ;».

«Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή», σημείωσε ο κατηγορούμενος.

Οι αστυνομικοί δεν μου είπαν ούτε προφορικά ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και γι' αυτό εγώ δεν το θεώρησα σημαντικό.

Για το όπλο, ο 50χρονος ισχυρίστηκε πως πράγματι είδε πως ο Μπάμπης το είχε, αλλά δεν τον ρώτησε κάτι παραπάνω:

«Είδα ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο. Δεν τον ρώτησα κάτι παραπάνω γι' αυτό. Είδα την θήκη αλλά δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιου άλλου. Εγώ ξέρω μόνο ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο, ούτε φυσίγγια είδα. Όταν επιβιβάστηκε στο αμάξι τον ρώτησα: 'τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;' και αυτός μου είπε: 'πάμε κάπου που με περιμένει κάποιος'».

Τέλος, όπως μεταδίδει το dnews.gr για τη χρυσοθηρία υποστήριξε πως «εδώ και δυο χρόνια στις συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες. Ξέρω ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο αλλά δεν μου έχει αναφέρει ονόματα».

πηγή: www.dnews.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ